Brexit: Πάνω από 60.000 Έλληνες κατάθεσαν αίτηση για παραμονή στη Βρετανία

Brexit: Πάνω από 60.000 Έλληνες κατάθεσαν αίτηση για παραμονή στη Βρετανία Facebook Twitter
EPA
0

Περισσότερες από 61.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν από Έλληνες για άδεια παραμονής στη Βρετανία μετά το Brexit.


Ειδικότερα, πάνω από 2,7 εκατομμύρια αιτήσεις δέχθηκε η υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών από Ευρωπαίους πολίτες που αιτούνται άδεια παραμονής και εργασίας στη Βρετανία μετά το Brexit, στο πλαίσιο του προγράμματος Εγκατάστασης για πολίτες της ΕΕ (EU settlement scheme), από την έναρξή του τον Αύγουστο του 2018 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με νέα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, μόνο για τον μήνα Δεκέμβριο, υποβλήθηκαν 163.300 αιτήσεις, που ανεβάζουν τον αριθμό του συνόλου των αιτήσεων σε 2.756.100, ενώ από αυτόν τον αριθμό έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία σε 2.450.100 αιτήσεις. Από τον αριθμό των επεξεργασμένων αιτήσεων, σε ποσοστό 58% δόθηκε το καθεστώς εγκατάστασης (settled status) και σε ποσοστό 41% δόθηκε το καθεστώς προ-εγκατάστασης (pre-settled status), που σημαίνει ότι σε μετέπειτα στάδιο θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση για να αποκτήσουν το καθεστώς εγκατάστασης (settled status). Έξι αιτήσεις απορρίφθηκαν γιατί κρίθηκαν ακατάλληλες.

Οι αιτήσεις υποβλήθηκαν από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, με την πλειοψηφία να προέρχεται από την Αγγλία (2,5 εκατομμύρια), τη Σκοτία (135.800), τη βόρεια Ιρλανδία (44.700) και την Ουαλία (44.100).

Από Έλληνες πολίτες υποβλήθηκαν 61.200 αιτήσεις, ενώ η πλειοψηφία προέρχεται από Πολωνούς (πάνω από 500.000), Ρουμάνους (πάνω από 400.000) και Ιταλούς (σχεδόν 300.000).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από διεθνείς φοιτητές λόγω Τραμπ

Διεθνή / Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από φοιτητές λόγω Τραμπ

Οι νέες πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ προκαλούν μαζική φυγή διεθνών φοιτητών από τις ΗΠΑ, με τα πανεπιστήμια να χάνουν έως και $1 δισ. σε δίδακτρα - Ποιες σχολές πλήττονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM
Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Διεθνή / Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Το λιμάνι του Ρότερνταμ προετοιμάζεται για ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση, διαθέτοντας χώρο για πολεμικά πλοία και κρίσιμα εφόδια - Πώς η Ευρώπη αναδιαμορφώνει την αμυντική της στρατηγική
LIFO NEWSROOM
Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM
Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνή / Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μετατρέψει τα ερείπια της Ράφα σε «ανθρωπιστική πόλη» υπό στρατιωτικό έλεγχο – Νομικοί κάνουν λόγο για σχέδιο εγκλεισμού και εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Ιδιαίτερα τραγική από τις πλημμύρες στο Τέξας ήταν η κατάσταση στο Camp Mystic, μια κατασκήνωση χριστιανικής οργάνωσης για κορίτσια - Διαμαρτυρίες για την έλλειψη έγκαιρης ειδοποίησης - Εκκλήσεις για σύγχρονα συστήματα συναγερμού
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM