Βρέθηκε ο κόκορας από το κωδωνοστάστιο της Παναγίας των Παρισίων

Βρέθηκε ο κόκορας από το κωδωνοστάστιο της Παναγίας των Παρισίων Facebook Twitter
0

Πιστεύονταν πως είχε χαθεί για πάντα στις φλόγες που κατέστρεψαν την Παναγιά των Παρισίων, αλλά τελικά ο κόκορας που δέσποζε στην κορυφή του κωδωνοστασίου βρέθηκε.

Το γλυπτό από το κωδωνοστάσιο που κατέρρευσε, εντοπίστηκε την Τρίτη το βράδυ όπως μεταδίδει η Le Parisien.

Ένας από τους αναστηλωτές που ερευνούσε στο τόπο των ερειπίων έκανε την ευχάριστη ανακάλυψη.

Βρέθηκε ο κόκορας από το κωδωνοστάστιο της Παναγίας των Παρισίων Facebook Twitter

Ο κόκορας έχει διασωθεί επιβεβαίωσε στην εφημερίδα πηγή του υπουργείου πολιτισμού που αναφέρει πως είναι πιθανό να αποκατασταθεί.

Ο Jacques Chanut, πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας κτιρίων, μοιράστηκε μια φωτογραφία με το γλυπτό στην αγκαλιά του συντηρητή και αρχιτέκτονα Philippe Villeneuve.

«Απίστευτο! Ένα από τα μέλη της GMH βρήκε στα ερείπια τον κόκορα της κορυφής του κωδωνοστασίου της Nοτρ Νταμ. Η διαίσθησή του ήταν καλή. Σας ευχαριστούμε για την αφοσίωση σας», έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter ο επικεφαλής της ομάδας, Ζακ Σανότ.

Το γλυπτό φέρεται να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και να έχει σπάσει κατά την κατάρρευση του κωδωνοστασίου, ωστόσο υπάρχει δυνατότητα ολικής αποκατάστασής του, σύμφωνα με την εφημερίδα.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ ΣΗΜΑΔΙΑ ΟΥΛΕΣ

Διεθνή / Η Αντζελίνα Τζολί για τα σημάδια από τη μαστεκτομή: «Δεν με ελκύει η ιδέα μιας τέλειας ζωής χωρίς ουλές»

«Αν φτάσεις στο τέλος της ζωής σου και δεν έχεις κάνει κάτι μεγάλο, δεν έχεις κάνει λάθη, δεν έχεις προκαλέσει χάος, δεν έχεις ουλές, δεν έχεις ζήσει μια αρκετά γεμάτη ζωή, νομίζω», πρόσθεσε
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν:

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η Μάξγουελ ζητά ξανά χάρη από τον Τραμπ με αντάλλαγμα «μαρτυρία υπέρ της αθωότητάς του»

«Η κα Μάξγουελ είναι έτοιμη να μιλήσει πλήρως και ειλικρινά εφόσον της δοθεί επιείκεια από τον πρόεδρο Τραμπ», δήλωσε ένας εκ των δικηγόρων της Μάξγουελ
THE LIFO TEAM