Βρετανός υπουργός Υγείας: Δεν αναμένω νέα lockdown- «Όχι» στα «διαβατήρια» εμβολιασμού

Κορωνοϊός - Βρετανία: Δεν προβλέπονται νέα lockdown - Αναμένονται ανακοινώσεις από τον Μπόρις Τζόνσον Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΕΡΑ
0

Η Βρετανία δεν αναμένει να ζήσει άλλα lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας της covid-19, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Σατζίντ Τζαβίντ.

Παράλληλα, απέκλεισε τη χρήση εμβολιαστικών διαβατηρίων που θα επιτρέπουν στους πολίτες να παρακολουθούν μεγάλες εκδηλώσεις.

«Δεν αναμένω νέα lockdown. Θεωρώ ότι θα ήταν ανεύθυνο για οποιονδήποτε υπουργό Υγείας ανά τον κόσμο να αποκλείσει κάποιο ενδεχόμενο, ωστόσο δεν βλέπω πως θα πηγαίναμε σε ένα ακόμη lockdown, δήλωσε ο ίδιος στην εκπομπή του BBC "Andrew Marr show".

Ερωτηθείς για τα αποκαλούμενα διαβατήρια για την covid ο Τζαβίντ είπε: «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το εξετάσαμε όπως έπρεπε και παρότι θα πρέπει να το κρατήσουμε στα υπόψη, ως πιθανή επιλογή, με χαρά μου σας ανακοινώνω ότι δεν θα προχωρήσουμε με σχέδια για διαβατήρια εμβολιασμού».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα παρουσιάσει αυτήν την εβδομάδα τα σχέδια για τη διαχείριση της πανδημίας της covid-19 κατά τη διάρκεια των ψυχρών μηνών, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση μπορεί να άρει κάποιους περιορισμούς στηριζόμενη στα εμβόλια.

«Τώρα που μπαίνουμε στο φθινόπωρο και τον χειμώνα (...) ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει αυτήν την εβδομάδα τα σχέδιά μας για την διαχείριση της COVID τους αμέσως επόμενους μήνες και με αυτά θα καθιστούμε σαφές ότι το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα λειτουργεί», δήλωσε στο δίκτυο Sky News ο Σατζίντ Τζάβιντ.

«Βεβαίως θέλουμε να παραμείνουμε πολύ προσεκτικοί και υπάρχουν κάποια πράγματα, όσον αφορά το θέμα των ταξιδιών για παράδειγμα, υπάρχουν κάποιοι κανόνες που θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ, αλλά το τεστ PCR που απαιτείται κατά την επιστροφή σας στο Ηνωμένο Βασίλειο από ορισμένες χώρες, κοιτάξτε θέλω να προσπαθήσω να απαλλαγούμε από αυτό όσο γρηγορότερα μπορώ», σημείωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM