Αναστάτωση σε πολλούς ταξιδιώτες προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση για lockdown επιπέδου 4 σε Λονδίνο και νοτιοανατολική Αγγλία, σε μία περίοδο που και αρκετοί Έλληνες ταξιδιώτες έχουν προγραμματίσει να επιστρέψουν στην Ελλάδα πετώντας από το Λονδίνο.

 

Πολλές περιοχές της Νοτιοανατολικής Αγγλίας βρίσκονται πλέον σε επίπεδο συναγερμού 4, όσον αφορά στον κίνδυνο της πανδημίας και υπόκεινται σε περιορισμούς για διακοπές στο εξωτερικό από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όπως ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

 

Όσον αφορά στους Έλληνες που έχουν προγραμματίσει να έρθουν στην Ελλάδα από το Λονδίνο, πηγές από αεροπορικές εταιρείες επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει ταξιδιωτικός περιορισμός ή ΝΟΤΑΜ σε ισχύ που να επιβάλλει την απαγόρευση πτήσεων.

 

Στο Λονδίνο πάντως, μερικοί από τους μεγαλύτερους tour operators, όπως η TUI, ενημερώνουν πελάτες τους για πακέτα διακοπών που θα πρέπει να ακυρωθούν, και για τις εναλλακτικές δυνατότητες επιστροφής χρημάτων ή voucher. 

 

Σε lockdown Επιπέδου 4 το Λονδίνο και η νοτιοανατολική Αγγλία

 

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε επιστροφή από αύριο του lockdown Επιπέδου 4 στην περιφέρεια του Λονδίνου και την νοτιοανατολική Αγγλία. Τα νέα μέτρα έχουν ως στόχο να αναχαιτίσουν την εκτόξευση των κρουσμάτων της Covid-19, την οποία η κυβέρνηση αποδίδει στον εντοπισμό ενός «νέου στελέχους» του κορωνοϊού, «όχι περισσότερο επικίνδυνου, αλλά πιο μεταδοτικού».

 

Οι κάτοικοι πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους, εκτός περιορισμένων εξαιρέσεων. Καταστήματα, γυμναστήρια, χώροι αναψυχής και κέντρα προσωπικής φροντίδας θα κλείσουν. Οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται από το σπίτι όταν αυτό είναι δυνατόν. Απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τις περιοχές που κατατάσσονται στο Επίπεδο 4. Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών δεν πρέπει να περνούν την νύκτα εκτός του σπιτιού τους. Επιτρέπονται οι συναντήσεις ενός μόνο ατόμου διαφορετικού νοικοκυριού σε εξωτερικούς χώρους.

 

Παμπ, εστιατόρια και μουσεία ήταν ήδη κλειστά από το προηγούμενο σαββατοκύριακο. Έτσι, οι κάτοικοι της βρετανικής πρωτεύουσας και της νοτιοανατολικής Αγγλίας τίθενται σε νέο επίπεδο συναγερμού, στο Επίπεδο 4.

 

Ο Μπόρις Τζόνσον αντιστάθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή στην ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων και επέμενε ότι τα Χριστούγεννα πρέπει να σωθούν. Οι αρχές είχαν επιτρέψει την συνάντηση μέχρι τριών νοικοκυριών για πέντε ημέρες τα Χριστούγεννα .

 

Πλέον, κάθε συγκέντρωση απαγορεύεται στις ζώνες που έχουν υπαχθεί στο Επίπεδο 4, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι εορταστικές συγκεντρώσεις θα επιτραπούν για μία μόνο ημέρα. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι, μαζί με την Ιταλία, η πλέον πληγείσα από την επιδημία χώρα της Ευρώπης με περισσότερους των 67.000 νεκρούς. Το όριο των 2.000.000 κρουσμάτων ξεπεράσθηκε σήμερα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr