CONFERENCE LEAGUE

Βρετανία: Καταδικάστηκε σπείρα που βίαζε δεκάδες ανήλικα κορίτσια αφότου τούς έδινε ναρκωτικά και αλκοόλ

Βρετανία: Καταδικάστηκε σπείρα που βίαζε δεκάδες ανήλικα κορίτσια αφότου τούς έδινε ναρκωτικά και αλκοόλ Facebook Twitter
4

Δεκαοχτώ άτομα καταδικάστηκαν για την κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών και νεαρών γυναικών στο Νιούκαστλ της Βρετανίας, ύστερα από μία σειρά δικών. Οι δράστες έδιναν ναρκωτικά και αλκοόλ σε κορίτσια ηλικίας ακόμα και 14 ετών, και στη συνέχεια τα υποχρέωναν σε σεξουαλικές πράξεις.

Στις τέσσερις δίκες που ολοκληρώθηκαν, οι κατηγορούμενοι ήταν συνολικά 26, οι περισσότεροι ασιατικής καταγωγής, και αντιμετώπιζαν περισσότερες από 100 κατηγορίες. Οι 17 άνδρες και μία γυναίκα καταδικάστηκαν για κατηγορίες βιασμού, προμήθειας ναρκωτικών και εκπόρνευσης. Από τους 26, τρία άτομα έχουν φυλακιστεί και στους υπόλοιπους θα επιβληθούν ποινές τον επόμενο μήνα.

Στις τέσσερις δίκες κατέθεσαν 20 νεαρές κοπέλες, που έδωσαν στοιχεία για τη δράση της σπείρας το διάστημα 2011 - 2014.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, τα θύματα παρασύρονταν από τους δράστες σε πάρτι, με την υπόσχεση πως θα τους έδιναν αλκοόλ και ναρκωτικά. Οι εισαγγελείς τόνισαν πως έγιναν «τα ευάλωτα θύματα μιας οργανωμένης, κυνικής και συστηματικής οργάνωσης και περνούσαν από τον έναν δράστη στον άλλο».

Στα πάρτι, που πραγματοποιούνταν σε συγκεκριμένα κτίρια, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ ήταν άφθονα, ενώ στη συνέχεια τα κορίτσια εξαναγκάζονταν σε σεξουαλικές πράξεις. Ένα κορίτσι είπε πως το βίασαν τρεις φορές. Κάποιες από τις κοπέλες ήταν «πολύ μεθυσμένες» για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, άλλες φέρεται να εθίστηκαν και να προχωρούσαν σε σεξουαλικές πράξεις ως αντάλλαγμα για ναρκωτικά.

Ένα από τα θύματα δήλωσε ότι είχε πάει σε περίπου 60 πάρτι και ένα άλλο είπε ότι πήγε σε μια διεύθυνση όπου υπήρχαν δύο μεγαλύτεροι άνδρες και μια γυναίκα, που έδειχνε «έντρομη και φοβισμένη, σαν σκλάβα». «Μας είπαν τι θα έκανε γι' αυτούς για χρήματα και ναρκωτικά, αλλιώς θα ξυλοκοπούνταν».

Η αστυνομική επιχείρηση για την υπόθεση συνεχίζεται και μέχρι σήμερα έχουν γίνει 461 συλλήψεις και έχουν ταυτοποιηθεί 278 θύματα. Λόγω του μεγέθους της υπόθεσης, χωρίστηκε σε υπομέρους επιχειρήσεις μία εκ των οποίων κατέληξε στις τέσσερις δίκες. Η πρώτη ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 και η τέταρτη μόλις ολοκληρώθηκε, αίροντας έτσι τους περιορισμούς για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων.

Οι δράστες που οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη ήταν καταγωγής από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, την Ινδία, το Ιράκ, το Ιράν και την Τουρκία, κατά βάση γεννημένοι στη Βρετανία και οι περισσότεροι έμεναν στο Νιούκαστλ.

Πάντως έντονες αντιδράσεις προκάλεσε και η αποκάλυψη ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης η αστυνομία πλήρωσε 10.000 λίρες σε καταδικασθέντα παιδεραστή για να λειτουργήσει ως πληροφοριοδότης.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
4

CONFERENCE LEAGUE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Λεπτομέρεια: όλα τα θύματα ήταν λευκές Εγγλεζούλες τις οποίες αυτοί οι λεβέντες, λογω της κουλτούρας τους, τις θεωρούσαν "fair game". Το ίδιο γινόταν και στο Rotherham επί μία και πλεον δεκαετία με θύματα 1400 παιδιά με δράστες μέλη της Πακιστανικής κοινότητας.Και η αστυνομία κοιτουσε αλλού για να μη κατηγορηθεί για ρατσισμό...
Και άμα χρησιμοποιήσεις το φαντασιόπληκτο " rape culture" στα αμερικάνικα college campus όπου δήθεν μία στις πέντε γυναίκες είναι θύμα βιασμού, είσαι προοδευτικός και φεμινιστής.
Δυστυχώς είναι αλήθεια γιατί η αστυνομία δεν αντέδρασε άμεσα από το φόβο του ρατσισμού και υπέφεραν τόσα θύματα. Από την άλλη ακριβώς επειδή οι θύτες προέρχονται από συγκεκριμένες χώρες και συγκεκριμένη θρησκεία, καταφέρνουν να στιγματίσουν μεγάλες ομάδες πληθυσμού. Ο νόμος είναι ίδιος για ολους, είναι τόσο απλό