Βρετανία: Καταδικάστηκε σπείρα που βίαζε δεκάδες ανήλικα κορίτσια αφότου τούς έδινε ναρκωτικά και αλκοόλ

Βρετανία: Καταδικάστηκε σπείρα που βίαζε δεκάδες ανήλικα κορίτσια αφότου τούς έδινε ναρκωτικά και αλκοόλ Facebook Twitter
4

Δεκαοχτώ άτομα καταδικάστηκαν για την κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών και νεαρών γυναικών στο Νιούκαστλ της Βρετανίας, ύστερα από μία σειρά δικών. Οι δράστες έδιναν ναρκωτικά και αλκοόλ σε κορίτσια ηλικίας ακόμα και 14 ετών, και στη συνέχεια τα υποχρέωναν σε σεξουαλικές πράξεις.

Στις τέσσερις δίκες που ολοκληρώθηκαν, οι κατηγορούμενοι ήταν συνολικά 26, οι περισσότεροι ασιατικής καταγωγής, και αντιμετώπιζαν περισσότερες από 100 κατηγορίες. Οι 17 άνδρες και μία γυναίκα καταδικάστηκαν για κατηγορίες βιασμού, προμήθειας ναρκωτικών και εκπόρνευσης. Από τους 26, τρία άτομα έχουν φυλακιστεί και στους υπόλοιπους θα επιβληθούν ποινές τον επόμενο μήνα.

Στις τέσσερις δίκες κατέθεσαν 20 νεαρές κοπέλες, που έδωσαν στοιχεία για τη δράση της σπείρας το διάστημα 2011 - 2014.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, τα θύματα παρασύρονταν από τους δράστες σε πάρτι, με την υπόσχεση πως θα τους έδιναν αλκοόλ και ναρκωτικά. Οι εισαγγελείς τόνισαν πως έγιναν «τα ευάλωτα θύματα μιας οργανωμένης, κυνικής και συστηματικής οργάνωσης και περνούσαν από τον έναν δράστη στον άλλο».

Στα πάρτι, που πραγματοποιούνταν σε συγκεκριμένα κτίρια, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ ήταν άφθονα, ενώ στη συνέχεια τα κορίτσια εξαναγκάζονταν σε σεξουαλικές πράξεις. Ένα κορίτσι είπε πως το βίασαν τρεις φορές. Κάποιες από τις κοπέλες ήταν «πολύ μεθυσμένες» για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, άλλες φέρεται να εθίστηκαν και να προχωρούσαν σε σεξουαλικές πράξεις ως αντάλλαγμα για ναρκωτικά.

Ένα από τα θύματα δήλωσε ότι είχε πάει σε περίπου 60 πάρτι και ένα άλλο είπε ότι πήγε σε μια διεύθυνση όπου υπήρχαν δύο μεγαλύτεροι άνδρες και μια γυναίκα, που έδειχνε «έντρομη και φοβισμένη, σαν σκλάβα». «Μας είπαν τι θα έκανε γι' αυτούς για χρήματα και ναρκωτικά, αλλιώς θα ξυλοκοπούνταν».

Η αστυνομική επιχείρηση για την υπόθεση συνεχίζεται και μέχρι σήμερα έχουν γίνει 461 συλλήψεις και έχουν ταυτοποιηθεί 278 θύματα. Λόγω του μεγέθους της υπόθεσης, χωρίστηκε σε υπομέρους επιχειρήσεις μία εκ των οποίων κατέληξε στις τέσσερις δίκες. Η πρώτη ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 και η τέταρτη μόλις ολοκληρώθηκε, αίροντας έτσι τους περιορισμούς για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων.

Οι δράστες που οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη ήταν καταγωγής από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, την Ινδία, το Ιράκ, το Ιράν και την Τουρκία, κατά βάση γεννημένοι στη Βρετανία και οι περισσότεροι έμεναν στο Νιούκαστλ.

Πάντως έντονες αντιδράσεις προκάλεσε και η αποκάλυψη ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης η αστυνομία πλήρωσε 10.000 λίρες σε καταδικασθέντα παιδεραστή για να λειτουργήσει ως πληροφοριοδότης.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζόχραν Μαμντάνι: Ο σοσιαλισμός με τις λεπτές γραβάτες

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο σοσιαλισμός με τις λεπτές γραβάτες

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης έχει ριζοσπαστικές ιδέες, αλλά μια γκαρνταρόμπα προσεκτικά συμβατική, παρατηρεί ο αμερικανικός Τύπος, που βάζει στο επίκεντρο και τις στιλιστικές επιλογές του 33χρονου πολιτικού
LIFO NEWSROOM
Ταϊλάνδη: Σε διαθεσιμότητα η πρωθυπουργός μετά τη διαρροή τηλεφωνικής συνομιλίας 

Διεθνή / Ταϊλάνδη: Σε διαθεσιμότητα η πρωθυπουργός μετά τη διαρροή τηλεφωνικής συνομιλίας 

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης απομάκρυνε προσωρινά από τα καθήκοντά της την Παετονγκτάρν Σιναβάτρα - Πιέσεις για παραίτηση μετά τον σάλο από βίντεο στο οποίο αποκαλεί τον πρώην Καμποτζιανό ηγέτη «θείο» και επικρίνει Ταϊλανδό στρατιωτικό διοικητή
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: 1.200 παιδιά θα εξεταστούν για μολυσματικές ασθένειες μετά τη σύλληψη εργαζόμενου σε βρεφονηπιακούς για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Αυστραλία: 1.200 παιδιά θα εξεταστούν για μολυσματικές ασθένειες μετά τη σύλληψη εργαζόμενου σε βρεφονηπιακούς για σεξουαλική κακοποίηση

Σύμφωνα με την αστυνομία της Βικτώριας ο 26χρονος Τζόσουα Μπράουν επιτέθηκε σεξουαλικά σε βρέφη και παιδιά που φρόντιζε σε κέντρο παιδικής μέριμνας στα δυτικά προάστια
LIFO NEWSROOM
 Κίνδυνος για 14 εκατ. θανάτους τα επόμενα 5 χρόνια λόγω των περικοπών του Τραμπ στη διεθνή βοήθεια

Διεθνή / Κίνδυνος για 14 εκατ. θανάτους τα επόμενα 5 χρόνια λόγω των περικοπών του Τραμπ στη διεθνή βοήθεια

Οι περικοπές στη χρηματοδότηση «διακινδυνεύουν να σταματήσουν απότομα – και ακόμη και να αναστρέψουν – δύο δεκαετίες προόδου στην υγεία των ευάλωτων πληθυσμών»
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ απειλεί με «εκδίωξη» όσους ψηφίσουν το «μεγάλο, όμορφο νομοσχεδίο» του Τραμπ

Διεθνή / Ο Μασκ απειλεί με ίδρυση κόμματος και «εκδίωξη» όσων ψηφίσουν το «μεγάλο, όμορφο νομοσχεδίο» του Τραμπ

Ο CEO της Tesla δηλώνει πως θα «ρίξει» όσους στηρίξουν το νομοσχέδιο που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυξάνει το δημόσιο έλλειμμα κατά 3,3 τρισ. δολάρια - Επικαλείται προδοσία και απειλεί με ίδρυση «Κόμματος Αμερικής»
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Μετά τον Ιμάμογλου συνελήφθη με την κατηγορία της διαφθοράς και ο τέως δήμαρχος Σμύρνης

Διεθνή / Τουρκία: Μετά τον Ιμάμογλου συνελήφθη με την κατηγορία της διαφθοράς και ο τέως δήμαρχος Σμύρνης

Ο Τούντς Σογέρ, που διατέλεσε δήμαρχος της Σμύρνης επί πέντε χρόνια μέχρι τις δημοτικές εκλογές του 2024, ανήκει στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως και ο Εκρέμ Ιμάμογλου
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θα εγκαινιάσει το «Αλκατράζ με αλιγάτορες» - Νέο κέντρο κράτησης μεταναστών στη Φλόριντα

Διεθνή / Ο Τραμπ θα εγκαινιάσει το «Αλκατράζ με αλιγάτορες» - Νέο κέντρο κράτησης μεταναστών στη Φλόριντα

Αν κανείς αποπειραθεί να αποδράσει «δεν θα τον περιμένουν και πολλά», μόνο «αλιγάτορες και πύθωνες», δήλωσε ο πολιτειακός γενικός εισαγγελέας - Η λειτουργία του αναμένεται να κοστίζει γύρω στα 450 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Λεπτομέρεια: όλα τα θύματα ήταν λευκές Εγγλεζούλες τις οποίες αυτοί οι λεβέντες, λογω της κουλτούρας τους, τις θεωρούσαν "fair game". Το ίδιο γινόταν και στο Rotherham επί μία και πλεον δεκαετία με θύματα 1400 παιδιά με δράστες μέλη της Πακιστανικής κοινότητας.Και η αστυνομία κοιτουσε αλλού για να μη κατηγορηθεί για ρατσισμό...
Και άμα χρησιμοποιήσεις το φαντασιόπληκτο " rape culture" στα αμερικάνικα college campus όπου δήθεν μία στις πέντε γυναίκες είναι θύμα βιασμού, είσαι προοδευτικός και φεμινιστής.
Δυστυχώς είναι αλήθεια γιατί η αστυνομία δεν αντέδρασε άμεσα από το φόβο του ρατσισμού και υπέφεραν τόσα θύματα. Από την άλλη ακριβώς επειδή οι θύτες προέρχονται από συγκεκριμένες χώρες και συγκεκριμένη θρησκεία, καταφέρνουν να στιγματίσουν μεγάλες ομάδες πληθυσμού. Ο νόμος είναι ίδιος για ολους, είναι τόσο απλό