Βρετανία: Η σύζυγος του εμίρη του Ντουμπάι ζητά προστασία από αναγκαστικό γάμο

Βρετανία: Η σύζυγος του εμίρη του Ντουμπάι ζητά προστασία από αναγκαστικό γάμο Facebook Twitter
EPA
1

Η πριγκίπισσα Χάγια, η εν διαστάσει σύζυγος του εμίρη του Ντουμπάι Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, ζήτησε χθες να επωφεληθεί από το μέτρο της προστασίας από «αναγκαστικό γάμο».

Όπως μεταδίδει ο Guardian, τα μέτρα προστασίας αφορούν τόσο στα δύο τους παιδιά - ένα αγόρι 7 ετών και ένα κορίτσι 11 ετών - όσο και στο ζήτημα της μη παρενόχλησης της Χάγια μετά το «ρήγμα» στον γάμο. «Αναγκαστικός γάμος» ορίζεται ο γάμος στον οποίο ένας από τους δύο έχει υποχρεωθεί να δώσει την τυπική συγκατάθεσή του. Μια δικαστική διαταγή «μη παρενόχλησης» μπορεί να προστατεύσει το ενδιαφερόμενο άτομο από βία ή παρενόχληση (φραστική ή άλλη) από τον σύζυγο, τον πρώην σύζυγο ή άλλον συγγενή.

Η κόρη του εκλιπόντος βασιλιά Χουσεΐν της Ιορδανίας και ετεροθαλής αδελφή του βασιλιά Αμπντάλα, ηλικίας 45 ετών, ζήτησε επίσης την επιμέλεια των παιδιών της, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Η πλευρά του 70χρονου μονάρχη, ζήτησε ζήτησε την επιστροφή των παιδιών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Η δικαστική διαταγή προστασίας από αναγκαστικό γάμο παρέχει προστασία, εάν κάποιος υποστηρίζει ότι τον ανάγκασαν σε γάμο ή βρίσκεται ήδη σε καταναγκαστικό γάμο, σύμφωνα με το βρετανικό νομικό σύστημα. Ο 70χρονος σεΐχης παντρεύτηκε την πριγκίπισσα, πρώην μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, το 2004, κάνοντας τον έκτο γάμο του. Συνολικά, έχει αποκτήσει περισσότερα από 20 παιδιά από διαφορετικές συζύγους. Η πριγκίπισσα και ο μονάρχης δημοσιοποίησαν μια ανακοίνωση, όπου επιβεβαιώνουν ότι εμπλέκονται σε μια δικαστική διαδικασία που αφορά τα παιδιά τους, έπειτα από μια ιδιωτική ακρόαση που έλαβε χώρα νωρίτερα τον μήνα Ιούλιο.

«Αυτές οι διαδικασίες αφορούν στην ευημερία των παιδιών τους, που απέκτησαν από τον γάμο του, και δεν αφορούν το διαζύγιό τους ή τα οικονομικά» τονίζεται στο ανακοινωθέν. Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί και σήμερα. Η πριγκίπισσα Χάγια έφθασε στο δικαστήριο συνοδευόμενη από τη δικηγόρο της Φιόνα Σάκλετον, η οποία είχε εκπροσωπήσει τον πρίγκιπα Κάρολο στο διαζύγιό του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.


Ο Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ εκπροσωπείται από την Έλεν Ουόρντ, που ήταν συνήγορος του Βρετανού σκηνοθέτη Γκάι Ρίτσι, στο διαζύγιό του με την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Μαντόνα. Περίπου δέκα άτομα διαδήλωσαν μπροστά από το δικαστήριο εναντίον του εμίρη του Ντουμπάι, με ορισμένους εξ αυτών να κρατούν πλακάτ με το σύνθημα «Χορηγός της πορνείας και της δουλείας», κάτω από μια φωτογραφία του εμίρη.

Με πληροφορίες από Guardian και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Διεθνή / Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Η νέα συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δίνει ελπίδα για το τέλος του διετούς πολέμου που στάθηκε αφορμή για την καταστροφή της Γάζας - Τι προβλέπει η συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια