Βρετανία: Η σύζυγος του εμίρη του Ντουμπάι ζητά προστασία από αναγκαστικό γάμο

Βρετανία: Η σύζυγος του εμίρη του Ντουμπάι ζητά προστασία από αναγκαστικό γάμο Facebook Twitter
EPA
1

Η πριγκίπισσα Χάγια, η εν διαστάσει σύζυγος του εμίρη του Ντουμπάι Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, ζήτησε χθες να επωφεληθεί από το μέτρο της προστασίας από «αναγκαστικό γάμο».

Όπως μεταδίδει ο Guardian, τα μέτρα προστασίας αφορούν τόσο στα δύο τους παιδιά - ένα αγόρι 7 ετών και ένα κορίτσι 11 ετών - όσο και στο ζήτημα της μη παρενόχλησης της Χάγια μετά το «ρήγμα» στον γάμο. «Αναγκαστικός γάμος» ορίζεται ο γάμος στον οποίο ένας από τους δύο έχει υποχρεωθεί να δώσει την τυπική συγκατάθεσή του. Μια δικαστική διαταγή «μη παρενόχλησης» μπορεί να προστατεύσει το ενδιαφερόμενο άτομο από βία ή παρενόχληση (φραστική ή άλλη) από τον σύζυγο, τον πρώην σύζυγο ή άλλον συγγενή.

Η κόρη του εκλιπόντος βασιλιά Χουσεΐν της Ιορδανίας και ετεροθαλής αδελφή του βασιλιά Αμπντάλα, ηλικίας 45 ετών, ζήτησε επίσης την επιμέλεια των παιδιών της, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Η πλευρά του 70χρονου μονάρχη, ζήτησε ζήτησε την επιστροφή των παιδιών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Η δικαστική διαταγή προστασίας από αναγκαστικό γάμο παρέχει προστασία, εάν κάποιος υποστηρίζει ότι τον ανάγκασαν σε γάμο ή βρίσκεται ήδη σε καταναγκαστικό γάμο, σύμφωνα με το βρετανικό νομικό σύστημα. Ο 70χρονος σεΐχης παντρεύτηκε την πριγκίπισσα, πρώην μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, το 2004, κάνοντας τον έκτο γάμο του. Συνολικά, έχει αποκτήσει περισσότερα από 20 παιδιά από διαφορετικές συζύγους. Η πριγκίπισσα και ο μονάρχης δημοσιοποίησαν μια ανακοίνωση, όπου επιβεβαιώνουν ότι εμπλέκονται σε μια δικαστική διαδικασία που αφορά τα παιδιά τους, έπειτα από μια ιδιωτική ακρόαση που έλαβε χώρα νωρίτερα τον μήνα Ιούλιο.

«Αυτές οι διαδικασίες αφορούν στην ευημερία των παιδιών τους, που απέκτησαν από τον γάμο του, και δεν αφορούν το διαζύγιό τους ή τα οικονομικά» τονίζεται στο ανακοινωθέν. Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί και σήμερα. Η πριγκίπισσα Χάγια έφθασε στο δικαστήριο συνοδευόμενη από τη δικηγόρο της Φιόνα Σάκλετον, η οποία είχε εκπροσωπήσει τον πρίγκιπα Κάρολο στο διαζύγιό του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.


Ο Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ εκπροσωπείται από την Έλεν Ουόρντ, που ήταν συνήγορος του Βρετανού σκηνοθέτη Γκάι Ρίτσι, στο διαζύγιό του με την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Μαντόνα. Περίπου δέκα άτομα διαδήλωσαν μπροστά από το δικαστήριο εναντίον του εμίρη του Ντουμπάι, με ορισμένους εξ αυτών να κρατούν πλακάτ με το σύνθημα «Χορηγός της πορνείας και της δουλείας», κάτω από μια φωτογραφία του εμίρη.

Με πληροφορίες από Guardian και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια