Βραζιλία: Και όγδοο παιδί νεκρό από τον εμπρησμό σε βρεφονηπιακό σταθμό

Βραζιλία: Και όγδοο παιδί νεκρό από τον εμπρησμό σε βρεφονηπιακό σταθμό Facebook Twitter
0

Ένα όγδοο παιδί, ένα κοριτσάκι τεσσάρων ετών, πέθανε το Σάββατο, τρεις ημέρες αφότου ο νυχτοφύλακας ενός βρεφονηπιακού σταθμού περιέλουσε παιδιά, μια εκπαιδευτικό και τον εαυτό του με αλκοόλ κι έβαλε φωτιά.

 

Η τραγωδία, που συγκλόνισε τη Βραζιλία, εκτυλίχθηκε το πρωί της Πέμπτης στη Ζαναούμπα, μια πόλη 70.000 κατοίκων, 600 χλμ. από την Μπέλου Οριζόντσι, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Μίνας Ζεράις (νοτιοανατολικά).

 

Το κοριτσάκι υπέκυψε στα τραύματά του το πρωί του Σαββάτου, δήλωσε αξιωματικός της πυροσβεστικής στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Ο απολογισμός ανέρχεται πλέον σε εννιά νεκρούς, εξαιρουμένου του δράστη: οκτώ ήταν παιδιά, όλα τεσσάρων ετών, ενώ απεβίωσε επίσης μια νηπιαγωγός 43 ετών η οποία προσπάθησε να τα σώσει. Περίπου σαράντα ακόμη παιδιά και ενήλικοι τραυματίστηκαν από τη φωτιά που έβαλε ο φρουρός, ο οποίος πιστεύεται πως ήθελε να κάψει όλο το κτίριο.

 

Το βράδυ του Σαββάτου 22 τραυματίες, παιδιά και ενήλικοι, συνέχιζαν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, κατά την εφημερίδα Folha de São Paulo.

 

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 50χρονος φύλακας αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας από το 2014.

 

Το δημοτικό συμβούλιο στη Ζαναούμπα κήρυξε επταήμερο πένθος. Ο πρόεδρος Μισέλ Τέμερ εξέφρασε την Πέμπτη την «αλληλεγγύη του» στα θύματα «αυτής της τραγωδίας».

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν ήταν καλεσμένοι το Σάββατο στην ετήσια παρέλαση «Trooping the Colour» για τον επίσημο εορτασμό των γενεθλίων του βρετανού μονάρχη
LIFO NEWSROOM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Νετανιάχου: «Το Ιράν θα πληρώσει βαρύ τίμημα, βρισκόμαστε σε υπαρξιακή μάχη»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός από το σημείο της ιρανικής επίθεσης που άφησε έξι νεκρούς προειδοποιεί για συντριπτική απάντηση – «Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν το Ιράν είχε πυρηνικά»
LIFO NEWSROOM