Βραζιλία: Ένοπλοι δολοφόνησαν 3 γιατρούς- Οι εκτελεστές «έκαναν λάθος»

Βραζιλία: Ένοπλοι σκότωσαν κατά λάθος τρεις γιατρούς- Βρέθηκαν νεκροί λίγο αργότερα Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Τρεις γιατροί έπεσαν νεκροί στη Βραζιλία από πυρά ενόπλων με τις τοπικές αρχές να εξετάζουν αν οι δολοφονίες έγιναν «κατά λάθος».

Την ώρα που στη Βραζιλία έχει ξεσπάσει ένας «πόλεμος» μεταξύ διακινητών ναρκωτικών και πολιτοφυλάκων, η αστυνομία θεωρεί πως η δολοφονία των τριών γιατρών, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο Ρίο ντε Τζανέιρο, έγινε από λάθος των εκτελεστών, οι οποίοι θεωρείται πως τους μπέρδεψαν με άλλα άτομα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός διευθυντής του Ρίο ντε Τζανέιρο, Ρενάτο Τόρες, οι τοπικές αρχές θεωρούν πως οι εκτελεστές ανήκαν σε συμμορία διακίνησης ναρκωτικών και ότι μπέρδεψαν έναν από τους τρεις γιατρούς με στέλεχος πολιτοφυλακής.

Στη Βραζιλία συμμορίες ναρκωτικών συγκρούονται με πολιτοφυλακές, που αποτελούνται από επίορκους αστυνομικούς, οι οποίοι εκβιάζουν τους κατοίκους των συνοικιών που ελέγχουν στο Ρίο. Στο πλαίσιο της μάχης που γίνεται για τον έλεγχο όλο και περισσότερων περιοχών, ολοένα και αυξάνονται τα αιματηρά περιστατικά με ενόπλους και από τα δύο στρατόπεδα.

Το χρονικό της δολοφονίας των τριών γιατρών

Αυτές τις συγκρούσεις φαίνεται πως πλήρωσαν με τη ζωή τους οι τρεις γιατροί που βρίσκονταν στο Ρίο ντε Τζανέιρο για να συμμετάσχουν σε συνέδριο ορθοπεδικής. Τη νύχτα της Τετάρτης βρέθηκαν σε ένα μπαρ στη συνοικία Μπάχα ντα Τιζούκα, με βίντεο από κάμερα ασφαλείας να καταγράφει τη στιγμή που τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο κατάστημα και άρχισαν να τους πυροβολούν.

Λίγες ώρες αργότερα, σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Ρενάτο Τόρες, εντοπίστηκαν νεκροί τέσσερις άνδρες, μεταξύ των οποίων και ένας από τους βασικούς υπόπτους για τις δολοφονίες των γιατρών.

Όπως εκτιμά η τοπική αστυνομία, οι εκτελεστές πλήρωσαν με τη ζωή τους το «λάθος» που έκαναν να σκοτώσουν τους τρεις γιατρούς. «Θεωρούμε ότι οι ίδιοι (οι διακινητές ναρκωτικών) εξοργίστηκαν με την πράξη ορισμένων μελών τους και τους καταδίκασαν (σε θάνατο)», δήλωσε ο κυβερνήτης του Ρίο, Κλαούντιο Κάστρο. «Πρόκειται για μαφία, μια πολύ επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το AFP, το γεγονός πως ένας από τους νεκρούς γιατρούς ήταν αδελφός της βουλεύτριας Σαμία Μπομφίμ, μέλους του αριστερού κόμματος «Σοσιαλισμός και Ελευθερία», έκανε τις αρχές να υποψιάζονται πως επρόκειτο για δολοφονία με πολιτικά κίνητρα.

Μάλιστα, μέλος του ίδιου κόμματος ήταν και η μαύρη ακτιβίστρια και δημοτική σύμβουλος του Ρίο, Μαριέλε Φράνκο, η οποία δολοφονήθηκε τον Μάρτιο του 2018. Πέντε χρόνια μετά, εξακολουθεί να μην έχει διαλευκανθεί η δολοφονία της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΕ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / POLITICO: Ο Πέτερ Μαγιάρ σχεδιάζει «μεγάλη συμφωνία» για επαναφορά των σχέσεων Ουγγαρίας-ΕΕ

Ο νέος ηγέτης της Ουγγαρίας προσπαθεί να κινηθεί γρήγορα ώστε να αποκαταστήσει την πρόσβαση της χώρας σε δισεκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να ικανοποιήσει μια σειρά από απαιτήσεις που θέτει η ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΛΙΜΑΝΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν καταγγέλλει «σοβαρή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας» του από τις ΗΠΑ

Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, ΗΑΕ και Ιορδανία οφείλουν «να αποζημιώσουν πλήρως την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και να επανορθώσουν για κάθε υλική και ηθική βλάβη», λέει ο Ιρανός πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη
THE LIFO TEAM