Βορεία Μακεδονία: Η Τουρκία αρνείται να δώσει πράσινο φως για το ΝΑΤΟ

Βορεία Μακεδονία: Η Τουρκία αρνείται να δώσει πράσινο φως για το ΝΑΤΟ Facebook Twitter
EPA
0

H Τουρκία απειλεί να καθυστερήσει την επικύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το Onalert, βασικός λόγος είναι οι 15 Τούρκοι υπήκοοι που στα Σκόπια μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και τους οποίους η Βόρεια Μακεδονία αρνείται να παραδώσει στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες της Άγκυρας οι εν λόγω ύποπτοι ανήκουν στο δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν το οποίο είναι αναγνωρισμένο ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία.

Το θέμα τέθηκε επίσης από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια στις 3 Απριλίου, ο οποίος, κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στο Κοσσυφοπέδιο, ζήτησε την έκδοση γκιουλενιστών που βρίσκονται εκεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ αρνήθηκε τα αιτήματα της Τουρκίας και έλαβε υποστήριξη από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης «που κάλεσε επίσης την κυβέρνηση στα Σκόπια να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των 15 ανδρών».

Ωστόσο, η υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας Ραντμίλα Σεκερσίνσκα δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη ότι, εκτός από άλλα μέλη της συμμαχίας του Βορειοανατολικού Ατλαντικού, η χώρα της χρειάζεται την Τουρκία για την επικύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησής της στο ΝΑΤΟ .

Με πληροφορίες από onalert

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ