Bono: IRA, γκάνγκστερ και άλλοι έχουν απειλήσει τον ίδιο και την οικογένειά του

Bono τραγουδά Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Bono μίλησε για τις απειλές που έχει δεχθεί κατά τη διάρκεια της καριέρας του, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του, από τον IRA αλλά και Ιρλανδούς γκάνγκστερ. 

Στα απομνημονεύματά του, που θα κυκλοφορήσουν την 1η Νοεμβρίου με τίτλο «Surrender: 40 Songs, One Story», ο 62χρονος αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επίθεση που είχε δεχθεί από τον Τζέρι Άνταμς του Sinn Fein, «επειδή η αντίδραση των U2 στις παραστρατιωτικές οργανώσεις είχε κοστίσει στον IRA πολύτιμη χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ».

Μιλώντας στους Times, o Bono αποκάλυψε ότι οι αρχές τον είχαν προειδοποιήσει πως η σύζυγός του, Ali, ήταν πιθανόν στόχος του IRA. 

Επίσης, ο τραγουδιστής έκανε λόγο και για «διάσημο αρχηγό του οργανωμένου εγκλήματος στο Δουβλίνο», ο οποίος σχεδίαζε να απαγάγει τις κόρες του, σημειώνοντας πως οι άνθρωποι του εν λόγω γκάνγκστερ είχαν «περικυκλώσει τα σπίτια μας» για αρκετούς μήνες και είχαν «καταστρώσει ένα πολύπλοκο σχέδιο». 

Ο Bono αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια συναυλίας των U2 στην Αριζόνα, τη δεκαετία του ‘80. Η μπάντα θα τραγουδούσε το «Pride» (In the name of love), που έχει γραφεί για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Οι U2 είχαν επικρίνει τον τότε κυβερνήτη της πολιτείας, επειδή αρνούνταν να διοργανώσει ημέρα στη μνήμη του υπερασπιστή των δικαιμάτων. 

O frontman των U2 είπε πως είχαν δεχθεί απειλές ότι θα τον δολοφονήσουν πριν από το τέλος του τραγουδιού, σε περίπτωση που έλεγε τη στροφή η οποία αναφέρεται στη δολοφονία του Κινγκ.  Περιέγραψε ότι μισογονάτισε για να πει τους επίμαχους στίχους. 

«Τότε συνειδητοποίησα τη σοβαρότητα της κατάστασης και έκλεισα τα μάτια μου. Ήταν μικρή η πιθανότητα (να δολοφονηθεί) αλλά για παν ενδεχόμενο», περιέγραψε. Όταν άνοιξε τα μάτια του διαπίστωσε ότι ο μπασίστας Adam Clayton είχε σταθεί μπροστά του, για να τον προστατεύσει. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM