Βομβαρδισμοί στην Ιντλίμπ από ρωσικά και συριακά μαχητικά αεροσκάφη

Βομβαρδισμοί στην Ιντλίμπ από ρωσικά και συριακά μαχητικά αεροσκάφη Facebook Twitter
EPA (φωτογραφία αρχείου)
0

Ρωσικά και συριακά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν πόλεις στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, η οποία ελέγχεται από αντάρτες και τζιχαντιστές. 

Οι βομβαρδισμοί σημειώνονται μία ημέρα μετά τη σύνοδο των προέδρων Τουρκίας, Ιράν και Ρωσίας, οι οποίοι δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε μία συμφωνία εκεχειρίας, που θα απέτρεπε την υποστηριζόμενη από τη Μόσχα κυβερνητική αντεπίθεση.

Αυτόπτες μάρτυρες και μέλη σωστικών οργανώσεων έκαναν λόγο για τουλάχιστον 12 επιδρομές σε μία σειρά από κωμοπόλεις στα νότια της Ιντλίμπ και στην πόλη Λατάμνεχ στη βόρειο Χάμα, που εξακολουθούν να καταλαμβάνουν οι αντάρτες.

Σύμφωνα με κατοίκους, συριακά ελικόπτερα έριξαν «βόμβες-βαρέλια» σε κατοικίες στα προάστια του Χαν Σεϊχούν.

Τρεις πολίτες βρήκαν τον θάνατο στην κοινότητα Αμπντίν στο νότιο Ιντλίμπ, σύμφωνα με στέλεχος της πολιτοφυλακής.

Ο ΟΗΕ εκφράζει φόβους πως μία πλήρους κλίμακας επίθεση από τα κυβερνητικά στρατεύματα, υπό την επικουρεία των Ρώσων, θα προκαλέσει μία ευρεία ανθρωπιστική καταστροφή, με θύματα δεκάδες χιλιάδες αμάχους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΟΡΕ ΑΝΙΕΛΙ ΙΤΑΛΙΑ

Διεθνή / Πέθανε σε ηλικία 100 ετών η Μαρία Σόλε Ανιέλι, κεντρικό πρόσωπο της δυναστείας Ανιέλι

Διετέλεσε δήμαρχος στο Καμπέλο σουλ Κλιτούννο, στην Ούμπρια, από το 1960 έως το 1970, σε μια περίοδο που η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ήταν περιορισμένη στην Ιταλία
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM