Βίντεο: Σόου με πυροτεχνήματα και μεγάλους σταρ μετά την ορκωμοσία Μπάιντεν

Βίντεο: Σόου με πυροτεχνήματα και μεγάλους σταρ μετά την ορκωμοσία Μπάιντεν Facebook Twitter
Πηγή φωτό Getty Images
0

Με μία συναυλία, στην οποία μετείχαν πολλοί σταρ, και ένα σόου πυροτεχνημάτων έκλεισαν οι εκδηλώσεις για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν.

Παρουσιαστής του σόου- που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, καθώς λόγω πανδημίας οι Αμερικανοί δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν από κοντά την τελετή- ήταν ο Τομ Χανκς. «Τις τελευταίες εβδομάδες και τα τελευταία χρόνια γίναμε μάρτυρες έντονης διάσπασης και ανησυχητικής έχθρας στη χώρα μας. Αλλά απόψε συλλογιζόμαστε τις ΗΠΑ. Τη Δημοκρατία μας, την ακεραιότητα του συντάγματός μας, τις ελπίδες και τα όνειρα που μοιραζόμαστε», είπε ο ηθοποιός.

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν ήταν ο πρώτος που εμφανίστηκε, τραγουδώντας το «Land Of Hope and Dreams», στα σκαλιά του μνημείου Λίνκολν στην Ουάσινγκτον.

 

Το θέμα του σόου ήταν η ενότητα, ενώ απέτισε φόρο τιμής στους εργαζόμενους της «πρώτης γραμμής», που σήκωσαν το βάρος της πανδημίας του κορωνοϊού και επικεντρώθηκε στα νέα ξεκινήματα, με τραγούδια που οι στίχοι τους έδιναν έμφαση στην αισιοδοξία και την ελπίδα.

Ο Τζον Λέτζεντ ερμήνευσε το «Feeling Good» της Νίνα Σιμόν, ενώ η Ντέμι Λοβάτο τραγούδησε το «Lovely Day» του Μπιλ Γουίδερς, συνοδευόμενη από γιατρούς και νοσηλευτές.

 


Οι Foo Fighters αφιέρωσαν το «Times Like These» στους εκπαιδευτικούς που αντιμετώπισαν «προκλήσεις άνευ προηγουμένου με αφοσίωση και δημιουργικότητα», ενώ ο τσελίστας Yo-Yo Ma έπαιξε τον χριστιανικό ύμνο «Amazing Grace» για εκείνους που βρήκαν «νέους τρόπους τρόπους για να χαμογελάμε ο ένας στον άλλο» κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Στο σόου, που περιελάμβανε live και βιντεοσκοπημένες εμφανίσεις, τραγούδησαν μεταξύ άλλων επίσης ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, ο Τζον Μπον Τζόβι, ο οποίος ερμήνευσε από τη Φλόριντα το «Here Comes the Sun» των Beatles.

 
 

Στο σόου προβλήθηκε και βίντεο στο οποίο ο Μπρέιντεν Χάρινγκτον διάβασε ένα απόσπασμα της ομιλίας του Τζον Κένεντι μετά την ορκωμοσία του. Πρόκειται για το 13χρονο αγόρι που είχε καθηλώσει το ακροατήριο στο συνέδριο των Δημοκρατικών, περιγράφοντας πώς η γνωριμία του με τον Τζο Μπάιντεν τον βοήθησε να αντιμετωπίσει τον τραυλισμό.


Η συναυλία έκλεισε με την Κέιτι Πέρι που ερμήνευσε το τραγούδι της «Firework», μπροστά από το μνημείο Λίνκολν, ενώ η οικογένεια Μπάιντεν παρακολουθούσε από το μπαλκόνι του Λευκού Οίκου και το σόου των πυροτεχνημάτων φώτιζε τον ουρανό της Ουάσινγκτον.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΗΠΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / ΗΠΑ: Χιλιάδες στην Ουάσινγκτον σε εκδήλωση προσευχής για τη «χριστιανική Αμερική»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ και γνωστοί ευαγγελικοί υποστηρικτές του προέδρου, ενώ οργανώσεις προειδοποιούν ότι θολώνουν τα όρια ανάμεσα στο κράτος και τη θρησκεία
THE LIFO TEAM