Βίντεο: Η βασίλισσα Ελισάβετ θυμήθηκε το βραβείο ναυαγοσωστικής που κέρδισε στα 14 της

Βίντεο: Η βασίλισσα Ελισάβετ θυμήθηκε την εποχή που κέρδισε βραβείο ναυαγοσωστικής, στα 14 της Facebook Twitter
0

Την εφηβεία της θυμήθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ και συγκεκριμένα το γεγονός ότι είχε κερδίσει βραβείο ναυαγοσωστικής, στα 14 χρόνια της.

 

Τον Φεβρουάριο του 1941 η πριγκίπισσα, τότε, Ελισάβετ, είχε κερδίσει βραβείο ναυαγοσωστικής, έπειτα από εκπαίδευση που έκανε σε κλαμπ ανδρών στο κεντρικό Λονδίνο, όπου έκανε μαθήματα κολύμβησης με την αδελφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

 

Μάλιστα, ήταν το νεαρότερο άτομο στην Κοινοπολιτεία που έλαβε το σχετικό βραβείο από τη βρετανική οργάνωση Royal Life Saving Society.

 

Η βασίλισσα Ελισάβετ θυμήθηκε αυτό το επίτευγμά της σε τηλεδιάσκεψη που είχε με ναυαγοσώστες που έχουν τιμηθεί για τη διάσωση κολυμβητών.

 

«Δεν συνειδητοποίησα ότι ήμουν η πρώτη. Απλά το έκανα και έπρεπε να δουλέψω πολύ σκληρά για αυτό», είπε η μονάρχης της Βρετανίας. «Φοβάμαι πως ήταν πριν από πάρα πολύ καιρό. Νομίζω ότι άλλαξαν πολλά», παραδέχθηκε χαμογελώντας.

 

Ο Κλάιβ Χόλαντ, επικεφαλής της οργάνωσης, διευκρίνισε: «Μεγαλειοτάτη λέτε ότι ήταν πριν από πολύ καιρό, στην πραγματικότητα ήταν πριν από 80 χρόνια» και εκείνη ευδιάθετη παρατήρησε: «Αυτό είναι φρικτό!».

 

Βίντεο: Η βασίλισσα Ελισάβετ θυμήθηκε την εποχή που κέρδισε βραβείο ναυαγοσωστικής, στα 14 της Facebook Twitter

 

Η Σάρα Ντάουνς, μια 20χρονη που το 2018 έσωσε από πνιγμό ένα αγόρι σε πισίνα στο Έξετερ, ρώτησε τη βασίλισσα Ελισάβετ για τις αναμνήσεις της από τη βράβευσή της.

 

«Ήταν πριν από πολύ καιρό. Θυμάμαι βέβαια ότι όλα έγιναν στην πισίνα του Bath Club. Και υποθέτω ότι δεν συνειδητοποίησα ακριβώς τι έκανα, γιατί ήμουν νομίζω περίπου 12 ή 14 ετών, κάτι τέτοιο», απάντησε εκείνη και συμπλήρωσε:

 

«Αλλά ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα και ήμουν πολύ περήφανη που φορούσα το διακριτικό στο μαγιό μου. Πίστευα ότι ήταν πολύ επιβλητικό».

 


Με πληροφορίες από Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM