Bίαιη αστυνομική καταστολή του Gay Pride στην Κωνσταντινούπολη

Bίαιη αστυνομική καταστολή του Gay Pride στην Κωνσταντινούπολη Facebook Twitter
7


Oι μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της τουρκικής αστυνομίας κατέστειλαν με τη βία σήμερα το Gay Pride, καθώς εκτόξευσαν δακρυγόνα και έκαναν εκτεταμένη χρήση αντλιών νερού υπό πίεση προκειμένου να απομακρύνουν τους χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί ειρηνικά στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο Reuters.


Όταν οι διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα καταγγέλλοντας «τον φασισμό» της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης, οι αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν αναπτυχθεί στον πεζόδρομο Ιστικλάλ, επενέβησαν εναντίον του πλήθους, ενώ έκαναν χρήση και πλαστικών σφαιρών.


Μία ομάδα πολιτών, προφανώς εθνικιστών και ισλαμιστών που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στον Ιστικλάλ, επιτέθηκε εναντίον των δημοσιογράφων που κάλυπταν τη συγκέντρωση, τραυματίζοντας ελαφρά πολλούς εξ αυτών περιλαμβανομένου ενός φωτογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου.


Η αστυνομία δεν επενέβη σε αυτήν την επίθεση, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και μέσα ενημέρωσης.


Μία εικονολήπτρια του Γαλλικού Πρακτορείου κατήγγειλε ότι της επιτέθηκαν αστυνομικοί ενώ κατέγραφε τη βίαια καταστολή των διαδηλωτών.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Διεθνή / «Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης - Η απόφαση «είναι καθαρά οικονομική» και δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της εκπομπής, ισχυρίζεται το CBS 
LIFO NEWSROOM
Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM