Ο χειριστής ενός αερόστατου έχασε τη ζωή του όταν μπερδεύτηκε κάνω από τα καλάθι του πτητικού μέσου και έπεσε από μεγάλο ύψος, στο Μπράντφορν του Βερμόντ

 

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, το αερόστατο είχε απογειωθεί το απόγευμα της Πέμπτης με τέσσερις επιβάτες και τον 72χρονο πιλότο του. 

 

Κάποια στιγμή, ωστόσο, έχασε ύψος, με το καλάθι μεταφοράς να προσκρούει στο έδαφος, με αποτέλεσμα ένας από τους επιβάτες να πέσει, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί. 

 

Στην προσπάθειά του να «ξανασηκώσει» το αερόστατο, ο 72χρονος «μπλέχτηκε στον μηχανισμό κάτω από το καλάθι απ'όπου τελικά έπεσε στο έδαφος από μεγάλο ύψος», ανέφερε η αστυνομία. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος και διαπιστώθηκε στο σημείο από τους τραυματιοφορείς που έσπευσαν σε βοήθεια.

 

Το αερόστατο, ωστόσο, συνέχισε το ταξίδι του βόρεια για περίπου 2,5 χιλιόμετρα, περνώντας τα σύνορα της πολιτείας, προτού μπλεχτεί σε δέντρα στην περιοχή Πιέρμοντ του Νέου Χαμπσάιρ και ακινητοποιηθεί. 

 

Οι εναπομείναντες τρεις επιβάτες κατάφεραν να κατέβουν σώοι και χωρίς να έχουν υποστεί τραυματισμό. 


Σύμφωνα με την εταιρεία ενοικίασης αερόστατων, ο Μπράιαν Μπόλαντ ήταν «ένας από τους πιο έμπειρους πιλότους στον κόσμο που είχε καταρρίψει πλήθος παγκόσμιων ρεκόρ, κερδίσει πρωταθλήματα και ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο». 
 

Με πληροφορίες από CNN