Βενεζουέλα: Δεν αποδεχόμαστε τις απειλές του Τραμπ - Πρόκειται για «ρατσιστικές θεωρίες»

Βενεζουέλα: Δεν αποδεχόμαστε τις απειλές του Τραμπ - Πρόκειται για «ρατσιστικές θεωρίες» Facebook Twitter
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.
0

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας απέρριψε σήμερα τις «επιθέσεις» του Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της χώρας του, κατηγορώντας τον Αμερικανό πρόεδρο ότι επαναλαμβάνει «ρατσιστικές» θεωρίες.


«Δεν αποδεχόμαστε τις απειλές του προέδρου Τραμπ» που παρουσίασε «ρατσιστικές θεωρίες» και «επέστρεψε στον Ψυχρό Πόλεμο», δήλωσε ο Χόρχε Αρεάσα σε δημοσιογράφους στον ΟΗΕ.


Στην ομιλία που εκφώνησε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Τραμπ έκρινε «απαράδεκτη» την κατάσταση στη Βενεζουέλα και αναφέρθηκε σε «ενέργειες» προκειμένου να «αποκατασταθεί η δημοκρατία».


Η Βενεζουέλα θα συνεχίζει να επιδιώκει τον διάλογο με τις ΗΠΑ, αλλά θα δώσει μάχη για την εθνική της κυριαρχία επισήμανε επίσης ο Βενεζουελάνος υπουργός. Ο ίδιος επισήμανε ότι η Ουάσιγκτον αρνείται να συμμετάσχει σε έναν δίκαιο διάλογο με το Καράκας, αλλά η χώρα του θα συνεχίσει να επιδιώκει τις επαφές με τις ΗΠΑ.


«Επιδιώξαμε να έλθουμε σε επαφή με την αμερικανική κυβέρνηση με στόχο τον διάλογο. Διαρκώς, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση. Όμως εμείς θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τον διάλογο διότι είναι ο μοναδικός τρόπος στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», τόνισε.


Υπογράμμισε εξάλλου ότι η Βενεζουέλα είναι αποφασισμένη να δώσει μάχη για την εθνική της κυριαρχία, την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία.

Τραμπ: Η κατάσταση στη Βενεζουέλα είναι «απολύτως απαράδεκτη» και δεν μπορούμε απλά να καθόμαστε και να παρακολουθούμε

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα ο Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία που εκφώνησε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, τονίζοντας ότι δεν μπορούμε να καθόμαστε στην άκρη και απλά να παρακολουθούμε.


Ο Τραμπ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ έχουν προετοιμαστεί προκειμένου να αναλάβουν «περαιτέρω δράση» εάν η κυβέρνηση της Βενεζουέλας συνεχίζει να επιβάλλει την αυταρχική εξουσία της σε βάρος των πολιτών της. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αξίωσε την πλήρη αποκατάσταση της δημοκρατίας και των πολιτικών ελευθεριών στη Βενεζουέλα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ