Βέμπερ: Η ΕΕ πρέπει να τιμωρήσει τον Πούτιν για τη σύλληψη Ναβάλνι, χτυπώντας εκεί που «πονάει»

Βέμπερ: Η ΕΕ πρέπει να τιμωρήσει τον Πούτιν για τη σύλληψη Ναβάλνι, χτυπώντας εκεί που «πονάει» Facebook Twitter
Χιλιάδες συλλήψεις στις χθεσινές διαδηλώσεις υπέρ του Ναβάλνι στη Ρωσία (Πηγή φωτό EPA)
0

Η ΕΕ πρέπει να τιμωρήσει με στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις τον Βλαντιμίρ Πούτιν, για τη σύλληψη του Αλεξέι Ναβάλνι αλλά και των χιλιάδων υποστηρικτών του, δήλωσε ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Χθες η αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 3.000 ανθρώπους και έκανε χρήση βίας για να διαλύσει τις συγκεντρώσεις που έγιναν σε δεκάδες πόλεις της Ρωσίας, με αίτημα την αποφυλάκιση του Αλεξέι Ναβάλνι.

«Είναι απαράδεκτο ότι η ρωσική ηγεσία προσπαθεί να ξεμπερδέψει με τις αυξανόμενες διαμαρτυρίες συλλαμβάνοντας χιλιάδες διαδηλωτές», δήλωσε ο επικεφαλής του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Δεν επιτρέπεται οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών να το αποφύγουν αυτό για μία ακόμη φορά και να περιοριστούν σε γενικές εκκλήσεις. Η ΕΕ πρέπει να χτυπήσει εκεί που πραγματικά πονάει το σύστημα Πούτιν. Και αυτό είναι τα χρήματα», πρόσθεσε ο Βέμπερ, συμπληρώνοντας ότι η ΕΕ θα πρέπει να κόψει τις συναλλαγές χρημάτων από τον κλειστό κύκλο του Πούτιν.

Επιπλέον, μια απειλή για τον τερματισμό του αγωγού Nord Stream 2- που έχει στόχο τον διπλασιασμό της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία- πρέπει να παραμείνει στο τραπέζι, τόνισε ο Βέμπερ.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκε να κάνει σχόλιο όταν ρωτήθηκε από το Reuters αν το Βερολίνο είναι διατεθειμένο να υποστηρίξει νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, μετά τη σύλληψη του Ναβάλνι.

Την Πέμπτη οι Ευρωβουλευτές ενέκριναν ψήφισμα με το οποίο καλούν την ΕΕ να μπλοκάρει την ολοκλήρωση του Nord Stream 2, ως απάντηση στη σύλληψη του Ναβάλνι. Την ίδια ημέρα η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η θέση της για τον αγωγό δεν έχει αλλάξει, παρά την υπόθεση του 44χρονου επικριτική του Κρεμλίνου.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ καταδίκασαν τον τρόπο που αντιμετώπισαν οι ρωσικές αρχές τις διαδηλώσεις του Σαββάτου, ενώ οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας και της Ιταλίας τάχθηκαν υπέρ της επιβολής κυρώσεων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νικόλ Κίντμαν υπέβαλε αίτηση για άδεια διαμονής στην Πορτογαλία

Διεθνή / Η Νικόλ Κίντμαν υπέβαλε αίτηση για άδεια διαμονής στην Πορτογαλία

Η Νικόλ Κίντμαν εθεάθη να αποβιβάζεται από ιδιωτικό αεροσκάφος στην Κασκαΐς, την παραθαλάσσια περιοχή κοντά στη Λισαβόνα, ενώ φέρεται να εξετάζει την αγορά νέας πολυτελούς κατοικίας σε μία από τις πιο ακριβές κλειστές κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Απόκοσμο βίντεο: Σχεδόν όλη η Γάζα έχει μετατραπεί σε ερείπια από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Διεθνή / Απόκοσμο βίντεο: Σχεδόν όλη η Γάζα έχει μετατραπεί σε ερείπια από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Δορυφορικές και επιτόπιες εκτιμήσεις δείχνουν ότι μεταξύ 63% και 69% των κτιρίων της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 175.000 κατασκευών, έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος: Τι σημαίνει αυτό;

Διεθνή / Η Γαλλία θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος: Τι σημαίνει αυτό;

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα αναγνωρίσει την Παλαιστίνη τον Σεπτέμβριο στον ΟΗΕ - Επικρίσεις από ΗΠΑ και Ισραήλ, επαίνους από Παλαιστινίους και αυξανόμενη πίεση στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία αυξάνει επιρροή στο Σαχέλ: Drone, όπλα και η διαβόητη SADAT σε συνεργασία με τις αφρικανικές κυβερνήσεις

Ανάλυση / Η Τουρκία στο Σαχέλ: Drones, μισθοφόροι και η νέα γεωπολιτική σκακιέρα της Αφρικής

Από το 2022, η Τουρκία έχει ενισχύσει τις σχέσεις της με χώρες του Σαχέλ μέσω πωλήσεων drones, στρατιωτικού εξοπλισμού και συνεργασίας με ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ