Βατικανό: Η Καθολική εκκλησία δεν μπορεί να ευλογήσει ομόφυλα ζευγάρια- «Ο Θεός δεν ευλογεί την αμαρτία»

Βατικανό: Η Καθολική εκκλησία δεν μπορεί να ευλογήσει ομόφυλα ζευγάρια- «Ο Θεός δεν ευλογεί την αμαρτία» Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Το Βατικανό ανακοίνωσε ότι η Καθολική εκκλησία δεν μπορεί να ευλογήσει τις σχέσεις ατόμων του ίδιου φύλου, καθώς ο Θεός «δεν ευλογεί την αμαρτία».

 

Σε ερώτημα για το αν οι ιερείς μπορούν να ευλογήσουν ζευγάρια του ίδιου φύλου, αρμόδιο γραφείο του Βατικανού εξέδωσε διάταγμα δίνοντας αρνητική απάντηση, η οποία εγκρίθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο.

 

Πέρυσι ο Ποντίφικας τάχθηκε υπέρ του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια σε ντοκιμαντέρ, αλλά ακολούθησαν διευκρινίσεις από το Βατικανό, σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε συρραφή απαντήσεών του στο μοντάζ.

 

Το διάταγμα που εξέδωσε γραφείο του Βατικανού αναφέρει ότι η ευλογία ομόφυλων ζευγαριών «δεν μπορεί να θεωρηθεί νόμιμη». Παράλληλα σημειώνει ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρηθεί ότι οι ομόφυλες σχέσεις είναι με οποιονδήποτε τρόπο παρόμοιες, ή στο ελάχιστο αναλογικές με το σχέδιο του Θεού για τον γάμο και την οικογένεια».

 

«Στόχος δεν είναι μια μορφή άδικης διάκρισης, αλλά περισσότερο μια υπενθύμιση της αλήθειας για το τελετουργικό του μυστηρίου του γάμου και της ευλογίας που σχετίζεται με αυτό», επισημαίνει ακόμη η σχετική ανακοίνωση.

 

Την ίδια ώρα αναφέρει ότι ο Θεός «δεν ευλογεί και ούτε μπορεί να ευλογήσει την αμαρτία», όπως και ότι «ευλογεί τον αμαρτωλό, ώστε να μπορεί να αναγνωρίσει ότι είναι μέρος του σχεδίου του για την αγάπη και να επιτρέψει να τον αλλάξει».

 

Αν και το διάταγμα αναφέρει ότι «η χριστιανική κοινότητα και οι ιερείς της πρέπει να καλωσορίζουν με σεβασμό και ευαισθησία άτομα με ομοφυλοφιλικές τάσεις», επισημαίνει ότι οι σχέσεις τους δεν μπορούν να ευλογηθούν.

 

Σε επεξηγηματικό σημείωμα το γραφείο αναφέρει ότι η Καθολική εκκλησία μπορεί να ευλογεί ατομικά ομοφυλόφιλους ανθρώπους. «Η απόφαση δεν αποκλείει τις ευλογίες που δίνονται ξεχωριστά σε άτομα με ομοφυλοφιλικές τάσεις που δηλώνουν τη θέληση να ζήσουν με πίστη στα σχέδια του Θεού όπως προτείνονται από τις εκκλησιαστικές διδαχές», αναφέρει σχετικά.

 

Το Βατικανό δεν ξεκαθαρίζει ποιος διατύπωσε το ερώτημα για την ευλογία ομόφυλων ζευγαριών, αλλά τα τελευταία χρόνια αρκετοί επίσκοποι, ιδιαίτερα στη Γερμανία και την Αυστρία, έχουν ταχθεί υπέρ αυτού.

 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Απετράπη τρομοκρατική ενέργεια στο Μάντσεστερ: Υποστηρικτές του ISIS σχεδίαζαν επίθεση κατά εβραϊκών στόχων

Εάν το σχέδιο στο Μάντσεστερ είχε υλοποιηθεί, θα μπορούσε να εξελιχθεί στη «φονικότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου» σύμφωνα με τις αρχές
THE LIFO TEAM
Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Διεθνή / Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη με θέμα την ανοικοδόμηση της Γάζας

Η διάσκεψη θα αποτελούσε μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να συνεχίσει να προχωρά το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων του Τραμπ, το οποίο παρουσιάστηκε κατά την υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν σε ιδιωτικό τζετ μαζί με μια 20χρονη, σύμφωνα με νέα αρχεία

Διεθνή / Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν και μια 20χρονη σε ιδιωτικό τζετ, σύμφωνα με νέα αρχεία

Μεταξύ των αρχείων περιλαμβάνεται και μια επιστολή που φαίνεται να έχει σταλεί από τον Έπσταϊν προς τον Λάρι Νάσαρ, τον γιατρό της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων νεαρών αθλητριών
THE LIFO TEAM