Βατικανό: Η Καθολική εκκλησία δεν μπορεί να ευλογήσει ομόφυλα ζευγάρια- «Ο Θεός δεν ευλογεί την αμαρτία»

Βατικανό: Η Καθολική εκκλησία δεν μπορεί να ευλογήσει ομόφυλα ζευγάρια- «Ο Θεός δεν ευλογεί την αμαρτία» Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Το Βατικανό ανακοίνωσε ότι η Καθολική εκκλησία δεν μπορεί να ευλογήσει τις σχέσεις ατόμων του ίδιου φύλου, καθώς ο Θεός «δεν ευλογεί την αμαρτία».

 

Σε ερώτημα για το αν οι ιερείς μπορούν να ευλογήσουν ζευγάρια του ίδιου φύλου, αρμόδιο γραφείο του Βατικανού εξέδωσε διάταγμα δίνοντας αρνητική απάντηση, η οποία εγκρίθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο.

 

Πέρυσι ο Ποντίφικας τάχθηκε υπέρ του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια σε ντοκιμαντέρ, αλλά ακολούθησαν διευκρινίσεις από το Βατικανό, σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε συρραφή απαντήσεών του στο μοντάζ.

 

Το διάταγμα που εξέδωσε γραφείο του Βατικανού αναφέρει ότι η ευλογία ομόφυλων ζευγαριών «δεν μπορεί να θεωρηθεί νόμιμη». Παράλληλα σημειώνει ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρηθεί ότι οι ομόφυλες σχέσεις είναι με οποιονδήποτε τρόπο παρόμοιες, ή στο ελάχιστο αναλογικές με το σχέδιο του Θεού για τον γάμο και την οικογένεια».

 

«Στόχος δεν είναι μια μορφή άδικης διάκρισης, αλλά περισσότερο μια υπενθύμιση της αλήθειας για το τελετουργικό του μυστηρίου του γάμου και της ευλογίας που σχετίζεται με αυτό», επισημαίνει ακόμη η σχετική ανακοίνωση.

 

Την ίδια ώρα αναφέρει ότι ο Θεός «δεν ευλογεί και ούτε μπορεί να ευλογήσει την αμαρτία», όπως και ότι «ευλογεί τον αμαρτωλό, ώστε να μπορεί να αναγνωρίσει ότι είναι μέρος του σχεδίου του για την αγάπη και να επιτρέψει να τον αλλάξει».

 

Αν και το διάταγμα αναφέρει ότι «η χριστιανική κοινότητα και οι ιερείς της πρέπει να καλωσορίζουν με σεβασμό και ευαισθησία άτομα με ομοφυλοφιλικές τάσεις», επισημαίνει ότι οι σχέσεις τους δεν μπορούν να ευλογηθούν.

 

Σε επεξηγηματικό σημείωμα το γραφείο αναφέρει ότι η Καθολική εκκλησία μπορεί να ευλογεί ατομικά ομοφυλόφιλους ανθρώπους. «Η απόφαση δεν αποκλείει τις ευλογίες που δίνονται ξεχωριστά σε άτομα με ομοφυλοφιλικές τάσεις που δηλώνουν τη θέληση να ζήσουν με πίστη στα σχέδια του Θεού όπως προτείνονται από τις εκκλησιαστικές διδαχές», αναφέρει σχετικά.

 

Το Βατικανό δεν ξεκαθαρίζει ποιος διατύπωσε το ερώτημα για την ευλογία ομόφυλων ζευγαριών, αλλά τα τελευταία χρόνια αρκετοί επίσκοποι, ιδιαίτερα στη Γερμανία και την Αυστρία, έχουν ταχθεί υπέρ αυτού.

 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΣΕΛΣΙ ΚΗΠΟΣ ΗΔΟΝΗ

Διεθνή / «Κήπος της ηδονής» στο Τσέλσι: Η πρόταση της Βασιλικής Κηπουρικής Εταιρείας που αιφνιδίασε

Εμπνευσμένος από τη θεά Αφροδίτη και χρηματοδοτούμενος από εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών, ο κήπος του φετινού Chelsea Flower Show ενδέχεται να προκαλέσει «σοκ» στους επισκέπτες, γράφει ο Guardian
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ REUTERS ΕΡΤ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Αναλυτής του Reuters στα ελληνικά: «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τρελός πρόεδρος και κάνει τρελά πράγματα»

«Ίσως απλώς φύγει από το χάλι που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, λέει τρία διαφορετικά πράγματα μέσα σε μια ώρα που όλα είναι αντιφατικά μεταξύ τους», είπε ο Hugo Dixon στην ΕΡΤ
THE LIFO TEAM