Βαρκελώνη: Τουλάχιστον δύο νεκροί και 20 τραυματίες από πυρκαγιά σε τριώροφη αποθήκη

Βαρκελώνη: Τουλάχιστον δύο νεκροί και 20 τραυματίες από πυρκαγιά σε τριώροφη αποθήκη Facebook Twitter
Βαρκελώνη: Τουλάχιστον δύο νεκροί και 20 τραυματίες από πυρκαγιά σε τριώροφη αποθήκη΄(EPA)
0

Πυρκαγιά ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη στη Βαρκελώνη με τουλάχιστον 2 νεκρούς και 20 τραυματίες.

Πολλοί από τους καταληψίες που χρησιμοποιούν την τριώροφη αποθήκη στο προάστιο της Badalona ήταν μετανάστες, αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.

Οι πυροσβέστες έχουν βρει δύο πτώματα και μερικοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Δεκάδες άλλοι κατάφεραν να ξεφύγουν. Η φωτιά έχει πλέον σβήσει, αλλά το κτίριο είναι ασταθές ενώ άγνωστο παραμένει πώς ξεκίνησε η φωτιά.

Επτά επιζώντες υποβάλλονται σε θεραπεία για σοβαρούς τραυματισμούς στο νοσοκομείο και τουλάχιστον 12 είναι ελαφράς τραυματίες, λένε ιατρικές πηγές.

Ο David Borrell, ανώτερος πυροσβέστης, είπε ότι τμήματα της αποθήκης είχαν καταρρεύσει μετά την πυρκαγιά και υπήρχε κίνδυνος να υποχωρήσει, οπότε οι ομάδες του προχώρησαν πολύ προσεκτικά στα συντρίμμια.

Οι καταλανικές αρχές είπαν ότι στο κτίριο μένουν κυρίως μετανάστες τουλάχιστον τα τελευταία επτά χρόνια.

Ο δήμαρχος της περιφέρειας Badalona, Xavier Garcia Albiol, δήλωσε ότι τουλάχιστον 60 άτομα κατάφεραν να ξεφύγουν από τη φωτιά.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επέτειος των 50 χρόνων από την προσελήνωση του Apollo 11 μας θυμίζει πόση ανάγκη έχουμε για καλές ειδήσεις

Σαν Σήμερα / Η επέτειος των 55 χρόνων από την προσελήνωση του Apollo 11 μας θυμίζει πόση ανάγκη έχουμε για καλές ειδήσεις

20 Ιουλίου 1969: η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθούσε σύσσωμη τότε την κορύφωση της διαστημικής περιπέτειας της ανθρωπότητας. Στην εποχή μας, με τις διάφορες streaming πλατφόρμες, ούτε μια τηλεοπτική σειρά δεν μπορούμε να δούμε όλοι την ίδια ώρα.