Βαρκελώνη: Τέσσερα λιοντάρια εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό

Βαρκελώνη: Τέσσερα λιοντάρια εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό Facebook Twitter
Βαρκελώνη: Τέσσερα λιοντάρια εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό (Pixabay)
0

Τέσσερα λιοντάρια στο ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τις αρμόδιες ισπανικές αρχές.

Πρόκειται μόλις για τη δεύτερη γνωστή περίπτωση στην οποία τα μεγάλα αιλουροειδή έχουν μολυνθεί από τον Covid-19.

Τρία είναι θηλυκά, οι Zala, Nima και Run Run και ένα αρσενικό, ο Kiumbe, που υποβλήθηκαν σε τεστ, όταν οι φύλακες  παρατήρησαν ελαφρά συμπτώματα του ιού.

Δύο υπάλληλοι στον ζωολογικό κήπο βρέθηκαν επίσης θετικοί, ανέφεραν οι αρχές, επισημαίνοντας ότι ερευνούν πώς μολύνθηκαν τα λιοντάρια.

Η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Βαρκελώνης επικοινώνησε με τους συναδέλφους της στο ζωολογικό κήπο του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη, όπου τέσσερις τίγρεις και τρία λιοντάρια είχαν βρεθεί θετικά τον περασμένο Απρίλιο.

Είναι ο μόνος άλλος ζωολογικός κήπος όπου έχουν εντοπιστεί θετικά κρούσματα σε λιοντάρια. Όλα έχουν αναρρώσει.

«Ο ζωολογικός κήπος έχει επικοινωνήσει και συνεργαστεί με διεθνείς εμπειρογνώμονες, όπως η Κτηνιατρική Υπηρεσία του ζωολογικού κήπου του Μπρονξ, ο μόνος που έχει τεκμηριώσει κρούσματα μόλυνσης Sars-CoV-2 στα αιλουροειδή», δήλωσε ο ζωολογικός κήπος της Βαρκελώνης.

«Στα λιοντάρια δόθηκε κτηνιατρική φροντίδα για την ήπια κλινική τους κατάσταση με αντιφλεγμονώδεις θεραπεία και βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση. Τα ζώα ανταποκρίνονται καλά» επισήμαναν οι ειδικοί.

Το τετράχρονο αρσενικό και τα θηλυκά όλα 16 ετών, δεν είχαν επαφή με άλλα ζώα στο ζωολογικό κήπο, ο οποίος είναι ανοιχτός για τους επισκέπτες.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ