Βαριές καμπάνες για τη «Βαριοπούλα»

Βαριές καμπάνες για τη «Βαριοπούλα» Facebook Twitter
1

Βαριές καταδίκες επέβαλε η τουρκική δικαιοσύνη σε ανώτατους-απόστρατους πλέον-στρατιωτικούς για την υπόθεση «Βαριοπούλα. Συγκεκριμένα καταδικάστηκαν σε 20 χρόνια κάθειρξη οι πρώην διοικητές της Α΄ Στρατιάς, στρατηγοί ε.α. Τσετίν Ντογάν και Εργκίν Σαϊγκούν, του ΓΕΝ ναύαρχος ε.α. Οζντέν Ορνέκ και του ΓΕΑ πτέραρχος ε.α Ιμπραχίμ Φιρτίνα.

Οι τρεις στρατιωτικοί καταδικάστηκαν για "απόπειρα ανατροπής του Κοινοβουλίου της Τουρκικής Δημοκρατίας με χρήση βίας», ανέφερε το δικαστήριο. Είχαν καταδικαστεί αρχικά σε ισόβια, αλλά οι ποινές μειώθηκαν, λόγω της «ατελούς απόπειρας στάσης πραξικοπήματος», ανέφερε το δικαστήριο. 

Για την υπόθεση, συνολικά δικάζονται 365 άτομα, εκ των οποίων τα 250 βρίσκονται υπό κράτηση.   

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το σχέδιο καταρτίστηκε από τον  Τσετίν Ντογάν και προέβλεπε, μεταξύ άλλων, την τοποθέτηση και έκρηξη βόμβας σε δύο μεγάλα τεμένη στην Κωνσταντινούπολη ώστε να προκληθεί χάος και να κηρυχτεί στρατιωτικός νόμος αλλά και την πρόκληση πτώσης τουρκικού μαχητικού στο Αιγαίο για να γίνει θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα.  

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλον Μασκ: «Φρένο» στα σχέδια για νέο κόμμα – Στήριξη σε Ρεπουμπλικανούς και Τζ.Ντ. Βανς

Διεθνή / Έλον Μασκ: «Φρένο» στα σχέδια για νέο κόμμα – Στήριξη σε Ρεπουμπλικανούς και Τζέι Ντι Βανς

Ο Έλον Μασκ φαίνεται να παγώνει τα σχέδιά του για τη δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος στις ΗΠΑ, φοβούμενος ρήξη με τους Ρεπουμπλικανούς. Αντίθετα, σκέφτεται να στηρίξει τον αντιπρόεδρο JD Vance για τις εκλογές του 2028.
LIFO NEWSROOM
Ο Κρις Μάρτιν για το ζευγάρι στο «σκάνδαλο με τον CEO στους Coldplay»: «Τους στέλνουμε αγάπη»

Διεθνή / Ο Κρις Μάρτιν για το ζευγάρι στο «σκάνδαλο με τον CEO στους Coldplay»: «Τους στέλνουμε αγάπη»

Ευχαριστούμε που ήρθατε μετά από εκείνο το φιάσκο, αλλά όταν η ζωή σου πετά λεμόνια, να τα κάνεις λεμονάδα, είπε σε συναυλία των Coldplay αναφερόμενος σε όσα έγιναν τον Ιούλιο στη Βοστώνη
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Σχέδιο για ΝΑΤΟϊκή δύναμη ασφαλείας στην Ουκρανία χωρίς φυσικά Αμερικανούς στρατιώτες

Διεθνή / Το σχέδιο Τραμπ για ΝΑΤΟϊκού τύπου δύναμη ασφαλείας στην Ουκρανία χωρίς Αμερικανούς στρατιώτες

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει ευρωπαϊκή δύναμη ασφαλείας στην Ουκρανία μετά από πιθανή ειρηνευτική συμφωνία - Οι ΗΠΑ εξετάζουν παροχή αεροπορικής υποστήριξης, αποκλείοντας όμως την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Κατά τ'άλλα τέτοια πράγματα είναι συνωμοσίες και τις διαδίδει μόνο ο Καμμένος και ο Καρατζαφέρης. Απλά κοιμόμαστε όρθιοι και κάποια στιγμή θα ξυπνήσουμε πολύ απότομα.