Β. Κορέα: Δημόσιες εκτελέσεις για παραδειγματισμό ακόμη και σε προαύλια σχολείων

Β. Κορέα: Δημόσιες εκτελέσεις για παραδειγματισμό ακόμη και σε προαύλια σχολείων Facebook Twitter
0

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποιεί δημόσιες εκτελέσεις στις όχθες ενός ποταμών, σε προαύλια σχολείων, αλλά και σε τοπικές αγορές με κατηγορίες όπως η κλοπή χαλκού από βιομηχανικές εγκαταστάσεις, η διάδοση ειδήσεων στη Νότια Κορέα, αλλά και η πορνεία, σύμφωνα με αναφορά που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.


Την αναφορά εξέδωσε μη κυβερνητικός οργανισμός με έδρα την Σεούλ, ενώ αυτή τονίζει ότι οι αποφάσεις για τις εκτελέσεις συχνά ενισχύονται από πληροφορίες για παράνομη συμπεριφορά της οικογένειας του καταδικασμένου σε εκτέλεση ή από μία κυβερνητική εκστρατεία για την αποτροπή συγκεκριμένων συμπεριφορών.


Η μη κυβερνητική ομάδα (the Transitional Justice Working Group -TJWG) γνωστοποίησε ότι η αναφορά της στηρίζεται σε συνεντεύξεις 375 Βορειοκορεατών που αυτομόλησαν στη Νότια Κορέα, κατά την τελευταία διετία.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SAVANNAH GUTHRIE ΑΠΑΓΩΓΗ NANCY GUTHRIE

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε το σωστό» - Το νέο μήνυμα προς τους απαγωγείς της μητέρας της

«Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που πήραν τη μαμά μας. Και απλώς ήθελα να βγω και να πω ότι ελπίζουμε ακόμη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Αμερικανίδα παρουσιάστρια
THE LIFO TEAM
Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Διεθνή / Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Σε μία από τις χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, το 13% των κρατουμένων είναι ηλικιωμένοι, πολλοί από τους οποίους διαπράττουν μικροαδικήματα για να εξασφαλίσουν στέγη και τροφή πίσω από τα κάγκελα.
THE LIFO TEAM