Αυστραλία: Η Μελβούρνη υποδέχθηκε την πρώτη διεθνή πτήση μετά από 5 μήνες - 908 νεκροί από την αρχή της πανδημίας

Αυστραλία: Η Μελβούρνη υποδέχθηκε την πρώτη διεθνή πτήση μετά από 5 μήνες - 908 νεκροί από την αρχή της πανδημίας Facebook Twitter
EPA
0

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, η Μελβούρνη, υποδέχθηκε σήμερα την πρώτη διεθνή πτήση μετά από πέντε μήνες κλειστών συνόρων.

Η Αυστραλία έχει κλείσει τα σύνορά της από τον Μάρτιο αλλά τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν την Μελβούρνη, την πρωτεύουσα της Βικτόρια, σταμάτησαν να υποδέχονται οποιαδήποτε άφιξη στα τέλη Ιουνίου, μετά από διασπορά της νόσου COVID-19 που ξεκίνησε από δύο ξενοδοχεία όπου έμπαιναν σε καραντίνα ταξιδιώτες από το εξωτερικό.


Περισσότερες από 20.000 λοιμώξεις καταγράφηκαν στην Βικτόρια, όταν υπάλληλοι ξενοδοχείων άρχισαν να μολύνονται με κορωνοϊό. 

Η έξαρση της COVID-19 αποδόθηκε σε μεγάλο βαθμό στην αποτυχία ιδιωτικών εταιρειών να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο για την αποφυγή της διασποράς του νέου κορωνοϊού. Καθώς τώρα εκατοντάδες άνθρωποι αναμένεται να καταφτάνουν στην Βικτόρια κάθε εβδομάδα, οι αρχές της πολιτείας ανακοίνωσαν ότι η αστυνομία θα επιβάλει πλέον αυστηρότερους περιορισμούς.


Οι Αυστραλοί της πτήσης από την Σρι Λάνκα στην Μελβούρνη θα παραμείνουν υποχρεωτικά στα δωμάτιά τους έως τελειώσει η καραντίνα. 


Το σύστημα αυτό είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο Σίδνεϊ, την πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας, της μεγαλύτερης πολιτείας της Αυστραλίας, που υποδέχθηκε χιλιάδες ανθρώπους που επέστρεψαν από το εξωτερικό χωρίς να υπάρξουν συρροές κρουσμάτων.


Καθώς η Νέα Νότια Ουαλία κατέγραψε μόνον ένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης τον περασμένο μήνα, η πολιτεία προχώρησε σταδιακά στην άρση των περισσότερων περιορισμών κοινωνικής αποστασιοποίησης που είχε επιβάλει για την αναχαίτιση της διασποράς της COVID-19.


Από την σημερινή ημέρα, η οποία χαρακτηρίστηκε από την κυβέρνηση της πολιτείας "ημέρα ελευθερίας", επιτρέπεται σε σχεδόν όλους τους χώρους ένας άνθρωπος ανά 2 τετραγωνικά μέτρα. Προηγουμένως το όριο ήταν ένας άνθρωπος ανά 4 τετραγωνικά μέτρα.


Επίσης δεν θα υπάρχει πλέον περιορισμός στον αριθμό των παρευρισκομένων στους γάμους και τις κηδείες.


Η Δυτική Αυστραλία ανακοίνωσε παράλληλα ότι από αύριο, Τρίτη, θα άρει τους περιορισμούς που είχε επιβάλει σε αυτούς που έφταναν από την Βικτόρια και την Νέα Νότια Ουαλία. Με την κίνηση αυτή θα ξανανοίξουν ουσιαστικά σχεδόν όλα τα εσωτερικά σύνορα στην Αυστραλία, δίνοντας μια ώθηση στους τουριστικούς φορείς και στις αεροπορικές εταιρείες, όπως η Qantas και η Virgin Australia.


Η Αυστραλία έχει καταγράψει περίπου 28.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 908 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 από το ξέσπασμα της πανδημίας. Μόλις 44 ενεργά κρούσματα παραμένουν υπό παρακολούθηση στη χώρα, και τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχεία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ευρώπη σε συναγερμό μετά από ύποπτους εμπρησμούς και δολιοφθορές που συνδέονται με τη Ρωσία

Διεθνή / Η Ευρώπη σε συναγερμό μετά από ύποπτους εμπρησμούς και δολιοφθορές που συνδέονται με τη Ρωσία

Οι υπηρεσίες ασφαλείας λένε ότι οι πυρκαγιές και οι επιθέσεις σε υποδομές θα μπορούσαν να είναι μέρος της συστημικής προσπάθειας της Ρωσίας να αποσταθεροποιήσει την ήπειρο
NEWSROOM