Άτακτοι ή καλά παιδιά;- Ο «Άγιος Βασίλης» γράφει στο Politico ποιοι ηγέτες αξίζουν δώρο

Άτακτοι ή καλά παιδιά;- Ο «Άγιος Βασίλης» γράφει στο Politico ποιοι ηγέτες αξίζουν δώρο Facebook Twitter
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και η Τζόρτζια Μελόνι (Φωτ.: European Council)
0

Ήρθε αυτή η ώρα του χρόνου: ο Άγιος Βασίλης πρέπει να αποφασίσει ποια παιδιά ήταν καλά και ποια άτακτα, για να κρίνει ποιοι αξίζουν δώρο. Μια λίστα που περιλαμβάνει και ηγέτες. 

Σε χιουμοριστική στήλη του Politico ο «Άγιος Βασίλης»- που «υπογράφει» το κείμενο- παραθέτει ποιοι ηγέτες ήταν «καλά παιδιά» και θα τους πάει το δώρο που ζήτησαν και ποιο ήταν αυτό. 

Η στήλη κάνει αναφορά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο περιλαμβάνει στα «καλά παιδιά», αλλά- όπως εξηγεί ο «Άγιος Βασίλης»- δεν μπορεί να του κάνει το «δώρο» που ζήτησε. 

«Ο Κυριάκος μπορεί να μπει στη λίστα των καλών, υποθέτω, καθώς δεν ζήτησε πολλά: μόνο να πάρει πίσω κάποια παλιά Γλυπτά. Μου φαίνεται αρκετά δίκαιο. Όμως, δεν θα τα κλέψω για εκείνον. Είμαι ο Άγιος Βασίλης, όχι εγκληματίας. Οπότε μπορώ να προσφέρω μονάχα ηθική υποστήριξη», γράφει η χιουμοριστική στήλη του Politico, κάνοντας αναφορά στα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η πρώτη απόφαση που αναφέρει το κείμενο αφορά στον Βλαντιμίρ Πούτιν και είναι «εύκολη». Ο «Άγιος Βασίλης» δεν θα πάει στη Μόσχα. «Δεν είμαι φαν των πολέμων, δεν φαίνονται καλή ιδέα. Από την άλλη υπάρχει το ζήτημα του Γεβγκένι Πριγκόζιν, πολύ άσχημο», αναφέρει το κείμενο. «Οπότε, όχι δώρα για τον Βλαντιμίρ αυτά τα Χριστούγεννα, όπως τα περσινά και τα προπέρσινα». 

Αντίθετα, δώρο θα πάρει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που «ζητά μόνο να κοιμηθεί καλά ένα βράδυ», γράφει το κείμενο για τον Ουκρανό πρόεδρο, μια αναφορά στον πόλεμο. Επόμενος στη λίστα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς. «Ας του δώσουμε αυτό που θέλει, χρήματα. Χρειάζεται πραγματικά ρευστό για να διορθώσει την τεράστια τρύπα στον προϋπολογισμό της γερμανικής κυβέρνησης», αναφέρει το κείμενο. 

Το βιβλίο που «ζήτησε» η Μελόνι από τον Άγιο Βασίλη

Η Τζόρτζια Μελόνι ζήτησε από τον «Άγιο Βασίλη» ένα βιβλίο: το «Ένας, κανένας και εκατό χιλιάδες» του Λουίτζι Πιραντέλο. «Είναι ένα καλό ανάγνωσμα για την ιδέα πως ο καθένας έχει πολλαπλές προσωπικότητες. Υποθέτω ότι θέλει να μάθει πώς να δείχνει διαφορετικό πρόσωπο σε διαφορετικούς ανθρώπους», σχολιάζει ο «Άγιος Βασίλης» με σκωπτική διάθεση, για τις αλλαγές της Ιταλίδας πρωθυπουργού. 

Από την άλλη σημειώνει ότι ποτέ δεν ξέρει πού να κατατάξει τον Εμανουέλ Μακρόν: στα καλά ή τα άτακτα παιδιά. «Ζήτησε ένα βραχιόλι φιλίας για να το δώσει στον Βίκτορ (Όρμπαν) της Ουγγαρίας. Φαίνεται να του αρέσουν τα κακά παιδιά. Το βραχιόλι φιλίας που έδωσε στον Βλαντιμίρ (Πούτιν) δεν δούλεψε τόσο καλά. Μπράβο του όμως που δεν τα παράτησε», σχολιάζει η χιουμοριστική στήλη του Politico. 

Για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν γράφει πως ζήτησε «κάτι παράξενο, έναν ταριχευμένο λύκο». Μια αναφορά στη στήριξη της προέδρου της Κομισιόν στο να επιτραπεί το κυνήγι των λύκων. «Νομίζω ότι είναι ακόμη ζωντανός, οπότε αυτό φαίνεται λίγο ανήθικο. Ας προσπεράσουμε αυτό το αίτημα», γράφει ο «Άγιος Βασίλης». 

Τελευταία στάση του, το Λονδίνο. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι στη λίστα των «άτακτων παιδιών», οπότε δεν θα πάρει το λεωφορείο που ζήτησε. Το ίδιο αίτημα έκανε και ο νυν Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ. «Αναρωτιέμαι αν θέλει να μελετήσει έναν τρόπο να στέλνει μετανάστες σε άλλες χώρες, τώρα που το “σχέδιο Ρουάντα” φαίνεται αβέβαιο», καταλήγει ο «Άγιος Βασίλης» σχολιάζοντας το πλάνο της βρετανικής κυβέρνησης για τους παράτυπους μετανάστες. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το γαλλικό σχέδιο στη Μάγχη θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους, λέει φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Το γαλλικό σχέδιο στη Μάγχη θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους, λέει φιλανθρωπική οργάνωση

Η στρατηγική εντάσσεται στην προετοιμασία για τη γαλλοβρετανική σύνοδο στις 8 Ιουλίου, που θα συμπέσει με την επίσημη επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στο Λονδίνο
LIFO NEWSROOM
«Η κούραση των alert»: Γιατί πολλοί διαγράφουν εφαρμογές ειδήσεων από τα κινητά τους

Διεθνή / «Η κούραση των alert»: Γιατί πολλοί διαγράφουν εφαρμογές ειδήσεων από τα κινητά τους

Οι συνεχείς ειδοποιήσεις ειδήσεων προκαλούν «κόπωση» στους χρήστες. Τι δείχνει νέα παγκόσμια έρευνα για τις ειδοποιήσεις στα κινητά και πώς οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί ρισκάρουν να χάσουν το κοινό τους
LIFO NEWSROOM
Πώς οι οικιακές κάμερες ασφαλείας έγιναν όπλο στα χέρια Ιράν και Χαμάς - Το διπλό πρόσωπο της τεχνολογίας

Διεθνή / Πώς οι οικιακές κάμερες ασφαλείας έγιναν όπλο στα χέρια Ιράν και Χαμάς - Το διπλό πρόσωπο της τεχνολογίας

Χάκερ της Χαμάς χρησιμοποίησαν προσωπικές κάμερες ασφαλείας για να παρακολουθούν κινήσεις στρατευμάτων - Πώς τα έξυπνα συστήματα ασφαλείας έγιναν εργαλείο κατασκοπείας στην καρδιά της σύγκρουσης
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές εισέβαλαν σε βάση της RAF - Έριξαν μπογιά σε δύο αεροσκάφη

Διεθνή / Βρετανία: Ακτιβιστές εισέβαλαν σε βάση της RAF - Έριξαν μπογιά σε δύο αεροσκάφη

Το υπουργείο Άμυνας καταδίκασε έντονα τον «βανδαλισμό των περιουσιακών στοιχείων της Βασιλικής Αεροπορίας» και δήλωσε ότι συνεργάζεται στενά με την αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνα
LIFO NEWSROOM
Ιστορικής κλίμακας διαρροή: 16 δισ. κωδικοί Apple, Google, Facebook και άλλων στη «φόρα»

Διεθνή / Ιστορικής κλίμακας διαρροή: 16 δισ. κωδικοί Apple, Google, Facebook και άλλων στη «φόρα»

Η μεγαλύτερη παραβίαση κωδικών στην ιστορία επιβεβαιώθηκε – Πρόκειται για νέο, μη ανακυκλωμένο υλικό από πολλαπλές πηγές, με κωδικούς για Apple, Facebook, Google, GitHub και κυβερνητικές υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM
Ο CEO της Klarna θέλει να μετατρέψει την πλατφόρμα σε «super app» με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Διεθνή / Ο CEO της Klarna θέλει να μετατρέψει την πλατφόρμα σε «super app» με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Ο Σεμπάστιαν Σιεμιατκόφσκι οραματίζεται την Klarna ως έναν «ψηφιακό χρηματοοικονομικό βοηθό» – Νέες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ και επενδυτικά εργαλεία στα σκαριά
LIFO NEWSROOM
 Ροκ συγκρότημα απαγόρευσε στους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να παρακολουθούν συναυλίες του

Διεθνή / Ροκ συγκρότημα απαγόρευσε στους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να παρακολουθούν συναυλίες του

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «The Red Jumpsuit Apparatus» ανέφερε ότι «στην πραγματικότητα ακολουθώ αυτό που λέει ο Ιησούς. Αν είσαι Χριστιανός και παρακολουθείς αυτό και ψήφισες τον Ντόναλντ Τραμπ, ντροπή σου!»
LIFO NEWSROOM