Αστυνομικοί με «έξυπνα» κράνη- θερμόμετρα στη μάχη κατά του κορωνοϊού: Σκανάρουν έως 200 άτομα το λεπτό

Αστυνομικοί με «έξυπνα» κράνη- θερμόμετρα στη μάχη κατά του κορωνοϊού: Σκανάρουν έως 200 άτομα το λεπτό Facebook Twitter
0

Αστυνομικοί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ένα νέο «όπλο» στη μάχη κατά του κορωνοϊού: «έξυπνα» κράνη τα οποία σκανάρουν τη θερμοκρασία εκατοντάδων ανθρώπων το λεπτό.

Πρόσφατα έκαναν τον γύρο του κόσμου φωτογραφίες ενός αστυνομικού στην Ινδία, ο οποίος έκανε βάρδια με κράνος σε σχήμα κορωνοϊού, σε μια προσπάθεια να πείσει τους πολίτες να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στα μέτρα προστασίας. Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρήκαν έναν πιο «επιστημονικό» τρόπο για τη χρήση του κράνους σε αυτή τη μάχη κατά της πανδημίας.

Με τα συγκεκριμένα «έξυπνα» κράνη απαιτείται λιγότερος χρόνος- αλλά και μικρότερη επαφή- από ό,τι στον παραδοσιακό τρόπο θερμομέτρησης. Μπορούν να «διαβάζουν» τη θερμοκρασία από απόσταση πέντε μέτρων και να σκανάρουν έως 200 ανθρώπους το λεπτό, ενώ ένας συναγερμός ενεργοποιείται σε περίπτωση που ανιχνευθεί πυρετός, σύμφωνα με το Reuters.

Η κινεζική εταιρεία KC Wearable λέει ότι έχει πουλήσει πάνω από 1.000 τέτοια κράνη και έχει λάβει παραγγελίες από τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Ασία. Στο Ντουμπάι, το κράνος- θερμόμετρο άρχισε να χρησιμοποιείται στα αστυνομικά τμήματα αλλά και στα «μπλόκα» στους δρόμους, σύμφωνα με τον αστυνομικό Αλί αλ- Ραμσί.

«Σε περίπτωση που κάποιος έχει υψηλό πυρετό, παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα για να τον σταματήσουμε και στη συνέχεια μεταφέρεται στην κοντινότερη ιατρική δομή», εξήγησε μιλώντας στο Reuters. Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 8.000 κρούσματα του κορωνοϊού, αλλά και 50 θάνατοι.

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM