Αρχηγός μεξικανικού καρτέλ απειλεί κυβέρνηση και εχθρούς σε βίντεο στο Twitter

Αρχηγός μεξικανικού καρτέλ απειλεί κυβέρνηση και εχθρούς σε βίντεο στο Twitter Facebook Twitter
Αρχηγός μεξικανικού καρτέλ απειλεί κυβέρνηση και εχθρούς του σε βίντεο στο Twitter
0

Ένας από τους πιο περιβόητους καταζητούμενους αρχηγούς καρτέλ του Μεξικό απείλησε την κυβέρνηση και τους εχθρούς του αναρτώντας βίντεο στο Twitter.

Σε μία εξαιρετικά ασυνήθιστη κίνηση, ο Jose «El Marro» Yepez, ηγέτης του καρτέλ της Santa Rosa de Lima, με δάκρυα στα μάτια εξαπολύει απειλές κατά της κυβέρνησης και των εχθρών του μετά τη σύλληψη της μητέρας του.

Σε ένα βίντεο που έχει γίνει viral, ο Yepez επιτίθεται στην κυβέρνηση, αφού η μητέρα του φέρεται να συνελήφθη σε μια σημαντική επιχείρηση της αστυνομίας στην πόλη Celeya την πιο αιματηρή επαρχία στο Μεξικό.

«Θα είμαι η πέτρα στο παπούτσι σου. Θα ανατινάξω, θα το δεις», λέει ο Yepez. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την εγκυρότητα του βίντεο.

Οι δυνάμεις ασφαλείας στο Μεξικό την Κυριακή δήλωσαν ότι συνέλαβαν μέλη μιας ομάδας οργανωμένου εγκλήματος σε μια επιδρομή στη Celeya, όπου βρήκαν περίπου 1 κιλό ουσίας, που μοιάζει με μεθαμφεταμίνη και 2 εκατομμύρια πέσος, περίπου 88.000 δολάρια.

«Μεταξύ των κρατουμένων είναι η Μαρία «Ν», η Χουάνα«Ν»και η Ρόσαλμπα «Ν», φερόμενοι οικονομικοί φορείς της εγκληματικής οργάνωσης», ανέφεραν οι υπηρεσίες ασφαλείας σε δήλωση, χωρίς να αναφέρουν το όνομα του καρτέλ της Santa Rosa de Lima ή τον αρχηγό του.

Η εφημερίδα El Universal είπε ότι η μητέρα, η αδελφή και η φίλη του Yepez συνελήφθησαν.

Ο Yepez είπε ότι φοβάται ότι οι αρχές θα ονοματίσουν τη μητέρα του ως έναν από τους ηγέτες του καρτέλ.

«Στο όνομα της μητέρας μου και του λαού μου ... δεν σε φοβάμαι», είπε.

Ο Yepez λέει επίσης ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί με το καρτέλ Sinaloa ή άλλες εγκληματικές ομάδες στον βορρά για να πολεμήσει το καρτέλ Jalisco New Generation της Santa Rosa, με το οποίο βρίσκεται ήδη σε «πόλεμο».

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ