ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Αργή πρόοδος στον διορισμό περισσότερων γυναικών σε ανώτερες θέσεις ευρωπαϊκών εταιρειών

Αργή πρόοδος στον διορισμό περισσότερων γυναικών σε ηγετικές θέσεις ευρωπαϊκών εταιρειών Facebook Twitter
0

Το ποσοστό των γυναικών σε ανώτερες θέσεις μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών αυξήθηκε πέρσι, αλλά έμεινε πίσω από το στόχο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με μελέτη μη κερδοσκοπικού οργανισμού που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Κομισιόν στοχεύει έως το 2025 το 40% των διοικητικών συμβουλίων των ευρωπαϊκών εταιρειών να αποτελείται από γυναίκες στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της ισότητας των φύλων στον εργασιακό χώρο. 

Η γυναικεία εκπροσώπηση σε επίπεδο διοικητικών συμβουλίων αυξήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα φτάνοντας το 35% το 2021 μετά από παρόμοια άνοδο ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τη μελέτη της ένωσης European Women on Boards (EWOB) με έδρα τις Βρυξέλλες, η οποία ανέλυσε 668 κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες.

«Με την τρέχουσα ταχύτητα της αλλαγής δε θα είμαστε σε θέση να προσεγγίσουμε το 40% των γυναικών στα συμβούλια μέχρι το 2025», δήλωσε η Ρόζα Κρίσχε-Κιουντερλί, πρόεδρος έρευνας και επικοινωνίας στο EWOB.

Η πρόοδος είναι επίσης αργή στις ηγετικές θέσεις: το δεύτερο έτος της πανδημίας, μόνο το 7% των διευθυντικών στελεχών των εταιρειών ήταν γυναίκες, σύμφωνα με τη μελέτη, μετά το «άλμα» από 4,7% σε 6% μεταξύ 2019 και 2020.

Ο αριθμός των εταιρειών με υψηλές βαθμολογίες στον Δείκτη Ποικιλομορφίας Φύλου (GDI) του EWOB αυξήθηκε σε 84 από 62 το 2020. Η Γαλλία, η Νορβηγία και η Βρετανία βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας ενώ η Ελλάδα, το Λουξεμβούργο, η Ελβετία και η Πολωνία κατατάχθηκαν στις τελευταίες θέσεις. 

Με πληροφορίες από Euractiv

Διεθνή
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ