Αργή πρόοδος στον διορισμό περισσότερων γυναικών σε ανώτερες θέσεις ευρωπαϊκών εταιρειών

Αργή πρόοδος στον διορισμό περισσότερων γυναικών σε ηγετικές θέσεις ευρωπαϊκών εταιρειών Facebook Twitter
0

Το ποσοστό των γυναικών σε ανώτερες θέσεις μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών αυξήθηκε πέρσι, αλλά έμεινε πίσω από το στόχο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με μελέτη μη κερδοσκοπικού οργανισμού που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Κομισιόν στοχεύει έως το 2025 το 40% των διοικητικών συμβουλίων των ευρωπαϊκών εταιρειών να αποτελείται από γυναίκες στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της ισότητας των φύλων στον εργασιακό χώρο. 

Η γυναικεία εκπροσώπηση σε επίπεδο διοικητικών συμβουλίων αυξήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα φτάνοντας το 35% το 2021 μετά από παρόμοια άνοδο ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τη μελέτη της ένωσης European Women on Boards (EWOB) με έδρα τις Βρυξέλλες, η οποία ανέλυσε 668 κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες.

«Με την τρέχουσα ταχύτητα της αλλαγής δε θα είμαστε σε θέση να προσεγγίσουμε το 40% των γυναικών στα συμβούλια μέχρι το 2025», δήλωσε η Ρόζα Κρίσχε-Κιουντερλί, πρόεδρος έρευνας και επικοινωνίας στο EWOB.

Η πρόοδος είναι επίσης αργή στις ηγετικές θέσεις: το δεύτερο έτος της πανδημίας, μόνο το 7% των διευθυντικών στελεχών των εταιρειών ήταν γυναίκες, σύμφωνα με τη μελέτη, μετά το «άλμα» από 4,7% σε 6% μεταξύ 2019 και 2020.

Ο αριθμός των εταιρειών με υψηλές βαθμολογίες στον Δείκτη Ποικιλομορφίας Φύλου (GDI) του EWOB αυξήθηκε σε 84 από 62 το 2020. Η Γαλλία, η Νορβηγία και η Βρετανία βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας ενώ η Ελλάδα, το Λουξεμβούργο, η Ελβετία και η Πολωνία κατατάχθηκαν στις τελευταίες θέσεις. 

Με πληροφορίες από Euractiv

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Συλλήψεις Εβραίων ακτιβιστών μέσα σε κτίριο του Κογκρέσου ενόψει της ομιλίας του Νετανιάχου

Διεθνή / ΗΠΑ: Συλλήψεις Εβραίων ακτιβιστών μέσα σε κτίριο του Κογκρέσου ενόψει της ομιλίας του Νετανιάχου

Διαδήλωναν για τον πόλεμο στη Γάζα και φορούσαν κόκκινες μπλούζες με συνθήματα όπως «όχι στο όνομά μας» και «Οι Εβραίοι λένε σταματήστε να εξοπλίζετε το Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM
Πρόεδρος τουρκικής βουλής: Υπάρχει εισβολέας στην Κύπρο και αυτή είναι η Ελλάδα

Διεθνή / Πρόεδρος τουρκικής βουλής: Υπάρχει εισβολέας στην Κύπρο και αυτή είναι η Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας σχολίασε πως «αν η Τουρκία δεν είχε κάνει αυτή την επέμβαση, ο τουρκοκυπριακός λαός θα είχε αντιμετωπίσει μια γενοκτονία»
LIFO NEWSROOM