Apple: Κατηγορείται ότι παγίδευσε 40 εκατ. χρήστες iCloud - Αγωγή 3,8 δισ. λιρών

Apple: Κατηγορείται ότι παγίδευσε 40 εκατ. χρήστες iCloud - Αγωγή 3,8 δισ. λιρών Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Pexels
0

Αγωγή 3,8 δισ. λιρών κατέθεσε εναντίον της Apple, βρετανική ομάδα προστασίας καταναλωτών, κατηγορώντας τον τεχνολογικό κολοσσό ότι παγίδευσε 40 εκατομμύρια χρήστες iCloud.

Σύμφωνα με αναφορές, η Apple φέρεται να κλείδωσε 40 εκατομμύρια Βρετανούς χρήστες της υπηρεσίας iCloud, χρεώνοντάς τους «τρελές τιμές». Εάν κερδίσουν την αγωγή, ο κάθε χρήστης θα πάρει περίπου 100 βρετανικές λίρες.

Από την πλευρά της, η Apple απέρριψε την πρόταση ότι οι πρακτικές της είναι αντιανταγωνιστικές, υποστηρίζοντας ότι οι χρήστες δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν το iCloud. Δήλωσε επίσης, ότι πολλοί πελάτες βασίζονται σε εναλλακτικές λύσεις τρίτων και επιμένει ότι «εργάζεται σκληρά για να κάνει τη μεταφορά δεδομένων όσο το δυνατόν πιο εύκολη».

Είναι ένα άλλο παράδειγμα του «αυξανόμενου κύματος μεγάλων συλλογικών αγωγών κατά της Αpple» που «λειτουργεί χωρίς επαρκή περιορισμό», δήλωσε στο BBC ο Τόμπι Σταρ από τη νομική εταιρεία Humphries Kerstetter.

Facebook, Google, Steam και οι κορυφαίοι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μεταξύ των άλλων που αντιμετωπίζουν νομικές αξιώσεις στο ίδιο δικαστήριο. «Παρόλο που οι περισσότερες από αυτές τις αξιώσεις είναι στα σπάργανα και χρειάζονται πολύ χρόνο για να επιλυθούν, θα υπάρξουν περισσότερες αποφάσεις τα επόμενα δύο χρόνια και θα γίνουν διευθετήσεις. Αυτές θα αρχίσουν να επηρεάζουν τους τεχνολογικούς κολοσσούς» συμπλήρωσε ο Τόμπι Σταρ.

Το βρετανικό μέσο κάνει λόγο για «ένα τίμημα που πρέπει να πληρώσει κανείς», αναφερόμενο στους χρήστες των προϊόντων της Apple που λαμβάνουν ένα μικρό ποσό ψηφιακού αποθηκευτικού χώρου δωρεάν και στη συνέχεια ενθαρρύνονται να πληρώσουν για να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία iCloud για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας φωτογραφιών, βίντεο, μηνυμάτων, επαφών και όλου του άλλου περιεχομένου που υπάρχει στη συσκευή τους.

Apple: Τι απαντά ο τεχνολογικός κολοσσός

Οι τιμές για αυτόν τον αποθηκευτικό χώρο κυμαίνονται από 0,99 βρετανικές λίρες τον μήνα για 50 GB χώρου έως 54,99 βρετανικές λίρες τον μήνα για 12 TB. Η Apple δεν επιτρέπει σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες αποθήκευσης πλήρη πρόσβαση στα προϊόντα της, υποστηρίζοντας ότι είναι για λόγους ασφαλείας αλλά «αυτό συμβάλει στα τεράστια έσοδα της εταιρείας».

Αυτό που υποστηρίζουν στην αγωγή, είναι πως η Apple ουσιαστικά κλειδώνει τους ανθρώπους στις υπηρεσίες της και στη συνέχεια τους υπερχρεώνει. «Υποβάλλοντας αυτόν τον ισχυρισμό, δείχνουμε σε μεγάλες εταιρείες όπως η Apple ότι δεν μπορούν να ξεγελάσουν τους Βρετανούς καταναλωτές και να μην αντιμετωπίσουν επιπτώσεις», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της βρετανικής ομάδας προστασίας καταναλωτών «Which?», Άναμπελ Χουλτ.

«Αυτή η νομική ενέργεια σημαίνει ότι μπορούμε να βοηθήσουμε τους καταναλωτές να λάβουν την αποζημίωση που τους οφείλουν, να αποτρέψουμε παρόμοια συμπεριφορά στο μέλλον και να δημιουργήσουμε μια καλύτερη, πιο ανταγωνιστική αγορά» συμπλήρωσε, την ώρα που η Apple αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες της «Which?». «Απορρίπτουμε οποιαδήποτε πρόταση ότι οι πρακτικές μας στο iCloud είναι αντιανταγωνιστικές και θα υπερασπιστούμε σθεναρά έναντι οποιασδήποτε νομικής αξίωσης», αναφέρουν σε ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί εν μέσω μαζικών επιθέσεων της Ρωσίας

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαπέλυε «συστηματικά πλήγματα», ως απάντηση σε επίθεση με ουκρανικά drones σε κοιτώνα στη ρωσοκρατούμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι
THE LIFO TEAM