Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ο Μπάιντεν θα διορίσει άμεσα νέο επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα διορίσει άμεσα νέο επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών Facebook Twitter
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα διορίσει άμεσα νέο επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας, μετά την παραίτηση της Κίμπερλι Τσίλτε, λόγω της επίθεσης εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ. 

«Η ανεξάρτητη επανεξέταση για να κατανοήσουμε ακριβώς τι συνέβη στις 13 Ιουλίου συνεχίζεται και ανυπομονώ να αξιολογήσω τα συμπεράσματά της», δήλωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του. «Όλοι ξέρουμε ότι αυτό που συνέβη εκείνη την ημέρα δεν μπορεί να συμβεί ξανά», τόνισε. 

Πρόσθεσε πως θα διορίσει σύντομα διάδοχο επικεφαλής της Υπηρεσίας. 

Πολυάριθμοι Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί βουλευτές είχαν καλέσει για την παραίτηση της Τσίτλε. 

Η παραίτηση της Κίμπερλι Τσίλτε  - «Αποτύχαμε»

Παραιτήθηκε η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας (Secret Service) των ΗΠΑ, που βρίσκεται υπό πυρά και επικρίσεις για ενδεχόμενες ελλείψεις και παραλείψεις της Υπηρεσίας στην απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα Λευκός Οίκος 

Η Κίμπερλι Τσίτλε, διευθύντρια αυτής της ελίτ υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για την προστασία των προσωπικοτήτων υψηλού κύρους στις ΗΠΑ, είχε αναγνωρίσει την αποτυχία της Υπηρεσίας στην αποστολή της να προστατεύσει τον Τραμπ. «Αποτύχαμε», παραδέχθηκε χθες η Τσίτλε ενώπιον μιας επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η διευθύντρια των Μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ κατέθεσε για σχεδόν έξι ώρες κατά τη διάρκεια μιας επίμαχης ακρόασης της επιτροπής της Βουλής τη Δευτέρα, όπου οι βουλευτές απογοητεύονταν όλο και περισσότερο όταν δεν απαντούσε σε ερωτήσεις σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. 

Οι βουλευτές και στις δύο πλευρές της βουλής ζήτησαν την παραίτηση της Τσιτλ. Δεν είναι σαφές πότε σκοπεύει να παραιτηθεί. 

To BBC είδε ένα αντίγραφο της επιστολής που έστειλε η Κίμπερλι Τσιτλ σε συναδέλφους της στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, στην οποία εξηγεί την απόφασή της να παραιτηθεί. Λέει ότι η αποστολή της υπηρεσίας είναι να προστατεύσει τους ηγέτες του έθνους και ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την αποτυχία της υπηρεσίας, με κενά ασφαλείας που επέτρεψαν την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του στις 13 Ιουλίου. Η Τσιτλ λέει ότι δεν ήθελε οι εκκλήσεις για την παραίτησή της να είναι «μια απόσπαση της προσοχής από τη σπουδαία δουλειά που κάνει ο καθένας από εσάς προς τη ζωτική αποστολή μας». 

Συνεχίζει λέγοντας ότι πάντα θα έβαζε πρώτα τις ανάγκες της υπηρεσίας και ήταν τόσο τρελή η «δύσκολη» απόφαση «με βαριά καρδιά» να παραιτηθεί. Η Τσιτλ συνεχίζει να ευχαριστεί τους συναδέλφους της και να λέει ότι αξίζουν την υποστήριξη του έθνους στην «εκπλήρωση της κρίσιμης αποστολής μας». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters, BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM