Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: «Η μεγαλύτερη αποτυχία», παραδέχθηκε η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: «Αποτύχαμε», παραδέχθηκε η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ Facebook Twitter
Φωτ, Αρχείου: EPA
0

Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ παραδέχθηκε την αποτυχία της στην προστασία του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υπήρξε στόχος απόπειρας δολοφονίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

«Αποτύχαμε», δήλωσε η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας, Κίμπερλι Τσίτλε, κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο σχετικά με το περιστατικό της 13ης Ιουλίου. Η υπηρεσία, που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια προσωπικοτήτων υψηλού κύρους στις ΗΠΑ, έχει δεχτεί έντονες επικρίσεις για πιθανές ελλείψεις και ανθρώπινες παραλείψεις.

«Ως διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για οποιοδήποτε κενό ασφαλείας», τόνισε η Τσίτλε, η οποία δέχεται πιέσεις από Ρεπουμπλικανούς να παραιτηθεί.

Η Τσίτλε χαρακτήρισε την απόπειρα δολοφονίας ως «τη μεγαλύτερη επιχειρησιακή αποτυχία της Secret Service εδώ και δεκαετίες». Παράλληλα, υποστήριξε ότι η υπηρεσία είχε παραχωρήσει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που είχαν ζητηθεί για την εκδήλωση.

Αντιμετωπίζοντας ισχυρισμούς από μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ότι η Μυστική Υπηρεσία αρνήθηκε να διαθέσει πόρους για την προστασία του Τραμπ, η Τσίτλε υπογράμμισε ότι η ασφάλεια του πρώην προεδρικού υποψηφίου είχε ενισχυθεί πριν την επίθεση. «Το επίπεδο της ασφάλειας είχε αυξηθεί προτού ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία και συνεχώς αναβαθμιζόταν με βάση τις απειλές», δήλωσε η Τσίτλε. «Η αποστολή μας είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, όχι πολιτικής».

Η ακρόαση του Κογκρέσου σηματοδοτεί την αρχή της εξέτασης της απόπειρας δολοφονίας, με τον διευθυντή του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, να αναμένεται να καταθέσει την Τετάρτη ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η Τσίτλε, η οποία δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί από κορυφαία στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όπως ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον και ο ηγέτης της μειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ, απορρίπτει τις απαιτήσεις αυτές.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής, Τζέιμς Κόμερ, επανέλαβε την κλήση για παραίτηση κατά τη διάρκεια της ακρόασης, χαρακτηρίζοντας την Μυστική Υπηρεσία ως «σύμβολο ανικανότητας».

Αντιθέτως, ο Δημοκρατικός βουλευτής Τζέρι Κόνολι τόνισε ότι «παρόμοια απαράδεκτα περιστατικά αναδεικνύουν την αυξανόμενη πολιτική ένταση στη χώρα μας».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

RSF ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΣΟΥΔΑΝ

Διεθνή / Σουδάν: Έρευνα συνδέει ηγέτες της RSF με ακίνητα αξίας 20,7 εκατ. ευρώ στο Ντουμπάι

Η έκθεση αναφέρει ότι το Ντουμπάι λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο για περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με την RSF, ενώ η οργάνωση κατηγορείται για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου
THE LIFO TEAM
Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Διεθνή / Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - Φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Οι εισαγγελικές αρχές στη Γερμανία ερευνούν την υπόθεση και αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα αίτια θανάτου
THE LIFO TEAM
ΙΝΔΙΑ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΑΔΕΛΦΗ

Διεθνή / Ινδία: Άνδρας μετέφερε τον σκελετό της αδελφής του σε τράπεζα για να αποδείξει τον θάνατό της

Προσοχή σκληρές εικόνες - Ο άνδρας εξήγησε ότι απογοητεύτηκε από τη γραφειοκρατία και έτσι έφτασε στο σημείο να μεταφέρει τα οστά, για να αποδείξει ότι η αδελφή του είχε πεθάνει
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΔΙΟΡΙΑ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΠΟΛΕΜΟ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Λήγει η διορία στον Τραμπ για έγκριση από το Κογκρέσο για τον πόλεμο στο Ιράν: Τι θέλει να «εκμεταλλευτεί»

Ο πόλεμος με το Ιράν ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου και ο Τραμπ ενημέρωσε σχετικά το Κογκρέσο δύο ημέρες αργότερα, όταν και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις 60 ημέρες - Η Τεχεράνη προειδοποιεί με «επώδυνη» απάντηση σε τυχόν νέα αμερικανικά πλήγματα
THE LIFO TEAM