Απόπειρα δολοφονίας Φίτσο: Πέντε ώρες στο χειρουργείο ήταν ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας

Απόπειρα δολοφονίας Φίτσο: Πέντε ώρες στο χειρουργείο ήταν ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Επί πέντε ώρες βρισκόταν στο χειρουργείο το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, μετά την απόπειρα δολοφονίας με πυροβολισμούς εις βάρος του.

Σήμερα, η κατάστασή του περιγράφεται ως «πολύ σοβαρή», αν και οι γιατροί κατόρθωσαν να τον σταθεροποιήσουν. Ωστόσο, τα τραύματα από τους πυροβολισμούς του ήταν «περίπλοκα» και χρειάστηκαν πολλές ώρες ώσπου να θεωρείται πλέον ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του. Το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Άμυνας της Σλοβακίας Robert Kaliňák τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο και μαζί με την διοικήτρια Miriam Lapuniková έκαναν δηλώσεις, αμέσως μετά «Σε αυτό το σημείο η κατάστασή του είναι σταθεροποιημένη, αλλά είναι πραγματικά πολύ σοβαρή, θα νοσηλευτεί στην εντατική», ήταν τα λόγια της.

«Το απόγευμα ο Πρωθυπουργός μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Ρούσβελτ, όπου νοσηλεύτηκε. 'Εγινε αξονική τομογραφία και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο χειρουργείο, όπου η επέμβαση διήρκεσε πέντε ώρες. Στο χειρουργείο συμμετείχαν δύο χειρουργικές ομάδες», είπε η ίδια, προσθέτοντας ότι έως τώρα τον πρωθυπουργό φροντίζει μια ολόκληρη ομάδα γιατρών. 

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο δράστης – Στο «μικροσκόπιο» σχόλια στο Διαδίκτυο

Για απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας κατηγορείται πλέον ο 71χρονος συγγραφέας Γιουράι Τσιντούλα, που πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής το απόγευμα της Τετάρτης, στην πόλη Χάντλοβα, τον Ρόμπερτ Φίτσο.

Αν και ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρά του, πέραν του ότι «διαφωνούσε πολιτικά» με τον Φίτσο, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει θέσει υπό εξέταση τη διαδικτυακή του παρουσία και την αλληλεπίδρασή του με διάφορες ομάδες. Η αστυνομία της Σλοβακίας εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, παρακολουθεί τη δραστηριότητα στο Διαδίκτυο, καθώς υπήρξαν ορισμένα σχόλια που εγκρίνουν τον χθεσινό πυροβολισμό και τη διάδοση μίσους. Η αστυνομία αξιολογεί αυτές τις αναρτήσεις και θα λάβει μέτρα εάν διαπιστώσει έγκλημα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ παράλληλα ζητείται σεβασμός και ηρεμία.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM