Απίστευτη ανατροπή στην υπόθεση του μικρού Αιλάν: Γυναίκα λέει κλαίγοντας ότι ο πατέρας του ήταν ο διακινητής

Απίστευτη ανατροπή στην υπόθεση του μικρού Αιλάν: Γυναίκα λέει κλαίγοντας ότι ο πατέρας του ήταν ο διακινητής Facebook Twitter
Η Zainab Abbas και ο σύζυγος της Ahmad Hadi με τα τρία παιδιά τους. Η Zainab και ο Haider (αριστερά και στο κέντρο) έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία. Η Rawan (δεξιά) επέζησε.
2

Νέα στοιχεία ανατρέπουν τα όσα ως τώρα ήταν γνωστά για την υπόθεση του θανάτου του μικρού Σύρου πρόσφυγα Αιλάν, καθώς γυναίκα που βρισκόταν στη λέμβο υποστήριξε σε αυστραλιανό δίκτυο ότι εκείνος ήταν ο διακινητής. "Ήταν ένας λαθρέμπορος, ναι. Ήταν αυτός που οδηγούσε το σκάφος," είπε η γυναίκα μέσω  Skype από το Ιράκ στο Channel Ten με τη βοήθεια μεταφραστή.

Όπως είπε, η ίδια ζήτησε  από τον  Kurdi να μην τρέχει το σκάφος που τελικά ανατράπηκε με αποτέλεσμα το θάνατο του Αιλάν και 4 ακόμη παιδιών αλλά και αριθμού ενηλίκων.

Η κ Αμπάς ισχυρίστηκε ακόμη ότι συνάντησε τον Αμπντουλάχ Κουρντί και ένα άλλο άτομο σε μια καφετέρια και τους παρέδωσε 10 χιλιάδες δολάρια για να μεταφέρουν αυτή και τους δικούς της στην Ευρώπη. 

Η κα Αμπάς που έχασε δύο από τα παιδιά της στο ναυάγιο, παρακάλεσε τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ να χορηγήσει άσυλο σε εκείνη και την οικογένειά της, ώστε να ξεφύγουν από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο ίδιος ο πατέρας του Αιλαν αρνήθηκε τα λεγόμενα της γυναίκας και μιλώντας στην Wall Street Journal υποστήριξε ότι ο Τούρκος χειριστής του σκάφους πήδηξε στο νερό λίγο αφότου σταμάτησε να δουλεύει ο κινητήρας.

 

Απίστευτη ανατροπή στην υπόθεση του μικρού Αιλάν: Γυναίκα λέει κλαίγοντας ότι ο πατέρας του ήταν ο διακινητής Facebook Twitter
O πατέρας του Αιλάν θρηνεί την απώλεια των δύο παιδιών του και της γυναίκας του

«Έχασα την οικογένειά μου, έχασα τη ζωή μου, έχασα τα πάντα, οπότε ας λένε ό, τι θέλουν», είπε στην εφημερίδα.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / «Οι Αμερικανοί λένε όχι»: Ο Ομπάμα στηρίζει δημόσια τις διαδηλώσεις κατά της ICE στη Μινεάπολη

Ο Ομπάμα έκανε λόγο για «πρωτοφανή» δράση της ICE στη Μινεάπολη, περιγράφοντας επιχειρήσεις χωρίς σαφές πλαίσιο, με ομοσπονδιακούς πράκτορες να μπαίνουν σε σπίτια και να βγάζουν ανθρώπους έξω
THE LIFO TEAM
Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Η 73χρονη δηλώνει αποφασισμένη να βρει απαντήσεις για να θεραπευτεί - «Θέλω να επισκεφθώ τον πρώην σύζυγό μου για να έχω απαντήσεις. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά πρέπει να τον κοιτάξω κατάματα»
THE LIFO TEAM