Άντρας από τη Μαλαισία κατηγορείται για εξύβριση σουλτάνου μέσω Facebook

Άντρας από τη Μαλαισία κατηγορείται για εξύβριση σουλτάνου μέσω Facebook Facebook Twitter
0

O Ahmad Abdul Jalil πληροφορήθηκε χθες Πέμπτη από τις αρχές ότι κατηγορείται για εξύβριση ενός σουλτάνου της χώρας μέσω του Facebook, τον περασμένο μήνα.

O ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, αλλά οι αρχές δεν δίστασαν να τον κρατήσουν στη φυλακή για έξι ημέρες πριν από τη χθεσινή αποφυλάκισή του. Η αδερφή του, Anisa Abdul Jalil, τονίζει ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι το έκανε πράγματι ο αδερφός της, καθώς τη δημοσίευση την έκανε κάποιος που χρησιμοποιούσε το όνομα «Zul Yahaya.»

«Αυτό είναι γελοίο καθώς έχουν αποτύχει να βρουν τα ενοχοποιητικά στοιχεία. Είναι ένα βρώμικο παιχνίδι και κατάχρηση εξουσίας, μία κατάχρηση της δικαιοσύνης» δήλωσε η ίδια στο Associated Press.

Ο Ahmad κατά τη διάρκεια της κράτησής του δεν είχε το δικαίωμα να τηλεφωνήσει σε κάποιο δικηγόρο ή μέλος της οικογένειάς του. Τώρα ο ίδιος ετοιμάζεται να καταθέσει μήνυση για παράνομη κράτηση και εκφοβισμό.

Οι εν λόγω δημοσιεύσεις απευθύνονταν στο σουλτάνο Ibrahim Iskandar του νότιου κρατιδίου και τον παρομοίαζαν με χοίρο, ένα ζώο που θεωρείται βρώμικο στο Ισλάμ.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ο Ahmad κριθεί ένοχος αντιμετωπίζει ως και ένα χρόνο κάθειρξης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται τον «βαθύ σεβασμό» του για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM