Αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας στο Ιράν για την ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου

Αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας στο Ιράν - Βήματα προς το διμερές εμπόριο Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας βρέθηκε στο Ιράν προκειμένου να συζητήσει την ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Καναανί, βορειοκορεατική αντιπροσωπεία συμμετείχε σε μια ιρανική εξαγωγική έκθεση στην Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα και συζήτησε το διμερές εμπόριο με αξιωματούχους της ιρανικής κυβέρνησης αλλά και τον ιδιωτικό τομέα. 

Όσον αφορά στις φήμες που θέλουν τις δύο χώρες να συνεργάζονται σε προγράμματα στρατιωτικού εξοπλισμού, αυτές φαίνεται να μένουν ανεπιβεβαίωτες. 

Η Βόρεια Κορέα και το Ιράν φέρονται επί μακρόν να συνεργάζονται σε προγράμματα βαλλιστικών πυραύλων, ανταλλάσσοντας πιθανόν τεχνική εμπειρογνωσία και εξαρτήματα για τη βιομηχανία τους. Ο Καναανί στην ανακοίνωσή του που έγινε την Δευτέρα, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αυτούς, λέγοντας πως ορισμένα ΜΜΕ επιδίωξαν να κάνουν «προκατειλημμένες εικασίες δημοσιεύοντας αναληθείς και αβάσιμες ειδήσεις». 

Την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν αναφορές σύμφωνα με τις οποίες βορειοκορεατική αντιπροσωπεία υπό τον υπουργό της κυβέρνησης αρμόδιο για το διεθνές εμπόριο πραγματοποιούσε σπάνια επίσκεψη στο Ιράν. 

Το Ιράν έχει προμηθεύσει έναν μεγάλο αριθμό βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία για χρήση στον πόλεμό της με την Ουκρανία, ανέφερε το Reuters τον Φεβρουάριο. Η Βόρεια Κορέα φέρεται επίσης να προμηθεύει τη Ρωσία με πυραύλους και οβίδες πυροβολικού, αν και οι δύο χώρες έχουν αρνηθεί τον ισχυρισμό. 

Η Τεχεράνη φιλοξενεί την έκτη έκθεση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Export Potential Exhibition από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαΐου. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters 

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΕΤΟΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΛΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ έχασε την προθεσμία για τη δημοσιοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιεί τις συναλλαγές που σχετίζονται με μετοχές, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1.000 δολάρια, εντός 45 ημερών
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / CNN: Το Ιράν αναζητά νέο «όπλο ισχύος» στα βάθη των Στενών του Ορμούζ

Το Ιράν επιχειρεί να μετατρέψει τα Στενά του Ορμούζ σε νέο πεδίο γεωπολιτικής πίεσης, βάζοντας στο στόχαστρο τα υποθαλάσσια καλώδια που στηρίζουν το παγκόσμιο διαδίκτυο και τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM