Ανταπόκριση από Στρασβούργο: Δημοσιογράφος της LiFO περιγράφει πώς έζησε την επίθεση

Ανταπόκριση από Στρασβούργο: Δημοσιογράφος της LiFO περιγράφει πώς έζησε την επίθεση Facebook Twitter
0

Το κλίμα από το Στρασβούργο και το πώς έζησε την επίθεση που σημειώθηκε χθες το βράδυ μεταφέρει ο δημοσιογράφος και συνάδελφος Βαγγέλης Λιακόγκονας που μαζί με άλλους έλληνες ήταν στη γαλλική πόλη.

«Είναι κάτι που συνέβη κοντά στις οκτώ το βράδυ σε πολύ κεντρικό σημείο της χριστουγεννιάτικης αγοράς. Να πούμε ότι την ώρα αυτή η κίνηση του κόσμου ξεπερνάει κάθε άλλη. Είναι η ώρα αιχμής της αγοράς. Οι περισσότεροι από τα μέλη της δημοσιογραφικής αποστολής είχαμε μόλις επιστρέψει από το ευρωκοινοβούλιο, και βρισκόμασταν στο ξενοδοχείο. Είχαμε περάσει από το σημείο το πολύ μια ώρα πριν. Πραγματικά ήμασταν τυχεροί δηλαδή», αναφέρει.

Ανταπόκριση από Στρασβούργο: Δημοσιογράφος της LiFO περιγράφει πώς έζησε την επίθεση Facebook Twitter

«Υπήρχαν (και ακόμα υπάρχουν παντού) πολύ ισχυρές Αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Επικράτησε μεγάλη αναστάτωση για αρκετές ώρες μέχρι αργά το βράδυ αφού το κέντρο της πόλης είχε ουσιαστικά κοπεί στα δύο: Στη ζώνη που επιτρέπονταν οι μετακινήσεις, και σε αυτήν που απαγορεύονταν. Οι πληροφορίες και από τις αρχές ήταν συγκεχυμένες, με αποτέλεσμα να υπάρχει ταλαιπωρία και σύγχυση. Το Στρασβούργο ερήμωσε μετά τις δέκα», λέει περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές μετά την επίθεση.

«Δύο από τα μέλη της δημοσιογραφικής μας αποστολής είχαν μέχρι αργά το βράδυ εγκλωβιστεί στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η πόλη την εβδομάδα αυτή έχει τεράστιο αριθμό επισκεπτών, εκτός της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, και λόγω της Συνόδου της Ολομέλειας του Δεκεμβρίου.  Τώρα είναι ακόμα πολύ πρωί αλλά αν κρίνουμε από την εικόνα του δρόμου έξω από το ξενοδοχείο μας η κίνηση είναι μικρότερη από την συνηθισμένη για την ώρα αυτή»

Μέχρι και σήμερα το πρωί, εκατοντάδες στελέχη της γαλλικής αστυνομίας και των ένοπλων δυνάμεων συμμετέχουν στην επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ενόπλου που επιτέθηκε στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου το βράδυ της Τρίτης.

Τρεις νεκροί και 12 τραυματίες είναι ο απολογισμός, με τον δράστη να διαφεύγει ακόμα, ενώ η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να θέσει τη Γαλλία σε «κατάσταση συναγερμού» για «τρομοκρατική επίθεση».

Περίπου 350 άνδρες, ανάμεσά τους 100 μέλη της δικαστικής αστυνομίας, μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και στρατιωτικοί, με την υποστήριξη δύο ελικοπτέρων, καταδιώκουν τον ένοπλο, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ από το Στρασβούργο, όπου μετέβη κατ' εντολή του προέδρου της Δημοκρατίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM