Ανταπόκριση από Στρασβούργο: Δημοσιογράφος της LiFO περιγράφει πώς έζησε την επίθεση

Ανταπόκριση από Στρασβούργο: Δημοσιογράφος της LiFO περιγράφει πώς έζησε την επίθεση Facebook Twitter
0

Το κλίμα από το Στρασβούργο και το πώς έζησε την επίθεση που σημειώθηκε χθες το βράδυ μεταφέρει ο δημοσιογράφος και συνάδελφος Βαγγέλης Λιακόγκονας που μαζί με άλλους έλληνες ήταν στη γαλλική πόλη.

«Είναι κάτι που συνέβη κοντά στις οκτώ το βράδυ σε πολύ κεντρικό σημείο της χριστουγεννιάτικης αγοράς. Να πούμε ότι την ώρα αυτή η κίνηση του κόσμου ξεπερνάει κάθε άλλη. Είναι η ώρα αιχμής της αγοράς. Οι περισσότεροι από τα μέλη της δημοσιογραφικής αποστολής είχαμε μόλις επιστρέψει από το ευρωκοινοβούλιο, και βρισκόμασταν στο ξενοδοχείο. Είχαμε περάσει από το σημείο το πολύ μια ώρα πριν. Πραγματικά ήμασταν τυχεροί δηλαδή», αναφέρει.

Ανταπόκριση από Στρασβούργο: Δημοσιογράφος της LiFO περιγράφει πώς έζησε την επίθεση Facebook Twitter

«Υπήρχαν (και ακόμα υπάρχουν παντού) πολύ ισχυρές Αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Επικράτησε μεγάλη αναστάτωση για αρκετές ώρες μέχρι αργά το βράδυ αφού το κέντρο της πόλης είχε ουσιαστικά κοπεί στα δύο: Στη ζώνη που επιτρέπονταν οι μετακινήσεις, και σε αυτήν που απαγορεύονταν. Οι πληροφορίες και από τις αρχές ήταν συγκεχυμένες, με αποτέλεσμα να υπάρχει ταλαιπωρία και σύγχυση. Το Στρασβούργο ερήμωσε μετά τις δέκα», λέει περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές μετά την επίθεση.

«Δύο από τα μέλη της δημοσιογραφικής μας αποστολής είχαν μέχρι αργά το βράδυ εγκλωβιστεί στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η πόλη την εβδομάδα αυτή έχει τεράστιο αριθμό επισκεπτών, εκτός της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, και λόγω της Συνόδου της Ολομέλειας του Δεκεμβρίου.  Τώρα είναι ακόμα πολύ πρωί αλλά αν κρίνουμε από την εικόνα του δρόμου έξω από το ξενοδοχείο μας η κίνηση είναι μικρότερη από την συνηθισμένη για την ώρα αυτή»

Μέχρι και σήμερα το πρωί, εκατοντάδες στελέχη της γαλλικής αστυνομίας και των ένοπλων δυνάμεων συμμετέχουν στην επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ενόπλου που επιτέθηκε στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου το βράδυ της Τρίτης.

Τρεις νεκροί και 12 τραυματίες είναι ο απολογισμός, με τον δράστη να διαφεύγει ακόμα, ενώ η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να θέσει τη Γαλλία σε «κατάσταση συναγερμού» για «τρομοκρατική επίθεση».

Περίπου 350 άνδρες, ανάμεσά τους 100 μέλη της δικαστικής αστυνομίας, μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και στρατιωτικοί, με την υποστήριξη δύο ελικοπτέρων, καταδιώκουν τον ένοπλο, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ από το Στρασβούργο, όπου μετέβη κατ' εντολή του προέδρου της Δημοκρατίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φλόριντα: Καπετάνιος πυροβολούσε και δηλητηρίαζε δελφίνια - Φυλάκιση ενός μηνός και πρόστιμο 51.000 δολαρίων

Διεθνή / Φλόριντα: Καπετάνιος πυροβολούσε και δηλητηρίαζε δελφίνια - Φυλάκιση ενός μηνός και πρόστιμο 51.000 δολαρίων

Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, ο Barfield άνοιξε πυρ ενώ στο σκάφος επέβαιναν δύο παιδιά δημοτικού, και σε άλλη, παρουσία περισσότερων από δώδεκα πελατών.
LIFO NEWSROOM
Κάννες 2025: Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον απών από τη συνέντευξη Τύπου της ταινίας του μετά το συμβάν με τον φωτογράφο

Διεθνή / Κάννες 2025: Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον απών από τη συνέντευξη Τύπου της ταινίας του μετά το συμβάν με τον φωτογράφο

Ο έντονος διαπληκτισμός που είχε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός με φωτογράφο, στο κόκκινο χαλί για την πρεμιέρα της ταινίας «Highest 2 Lowest» στις Κάννες
LIFO NEWSROOM