Ανοίγει το Royal Albert Hall στο Λονδίνο - Ο Τζέιμς Μπλαντ στην πρώτη συναυλία χωρίς περιορισμένο αριθμό θεατών

Ανοίγει το Royal Albert Hall στο Λονδίνο - Ο Τζέιμς Μπλαντ στην πρώτη συναυλία χωρίς περιορισμένο αριθμό θεατών Facebook Twitter
EPA
0

Το Royal Albert Hall στο Λονδίνο πρόκειται να ξεκινήσει να φιλοξενεί ξανά συναυλίες χωρίς μέτρα και αποστάσεις λόγω κορωνοϊού από αυτό το καλοκαίρι.

Ο χώρος στο South Kensington θα ανοίξει ξανά επίσημα στις 29 Μαΐου με μια σειρά από σόου. Αρχικά θα υπάρχει περιορισμός στην χωρητικότητα του κοινού αλλά στις 6 Ιουλίου η συναυλία του Τζέιμς Μπλαντ θα μπορεί να γίνει χωρίς κανένα έκτακτο μέτρο για τον περιορισμό στον αριθμό των θαυμαστών.

Η αίθουσα δεν ήταν πλήρως ανοιχτή για το κοινό εδώ και έναν περίπου χρόνο, από τις 17 Μαρτίου του 2020, γεγονός που οδήγησε και στην αναστολή των εορτασμών για την επέτειο των 150 χρόνων του Royal Albert Hall.

Η πρώτη παράσταση στις 29 Μαΐου, με περιορισμένο αριθμό θεατών θα είναι μία συναυλία από την μπάντα του Royal Albert Hall ενώ την επόμενη ημέρα η Royal Choral Society θα εκτελέσει μια εκδοχή του Handel's Messiah.

Η χορωδία εκτελεί το κομμάτι στο χώρο κάθε χρόνο από το 1876. Μόνο δύο φορές δεν συνέβη αυτό. Στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και το 2020.

Η 150η επέτειος του Royal Albert Hall θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουλίου, με την συναυλία του συνθέτη της μουσικής της νέα ταινίας του Τζέιμς Μποντ και του Σέρλοκ, Ντέιβιντ Άρνολντ. 

Όπως πολλοί άλλοι χώροι εκδηλώσεων, η πανδημία προκάλεσε τεράστιο οικονομικό πλήγμα στο Royal Albert Hall. Πέρυσι, κατέγραψε απώλεια 18 εκατομμυρίων λιρών, συν 6,5 εκατομμύρια λίρες σε πωλήσεις εισιτηρίων από επιστροφές χρημάτων.

Ο CEO της αίθουσας, Craig Hassall δήλωσε ότι το 2020 ήταν «η πιο δύσκολη περίοδος στα 150 χρόνια ιστορίας της αίθουσας».

«Αλλά είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε σε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα, που αδημονούμε να καλωσορίσουμε το κοινό στην αίθουσα για να μας βοηθήσει να γιορτάσουμε αυτήν την επέτειο με στυλ» είπε μεταξύ άλλων.

Mε πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ