Ανεστάλη η δικηγορική άδεια του Τζουλιάνι- Για τους ψευδείς ισχυρισμούς για τις εκλογές

Ανεστάλη η δικηγορική άδεια του Τζουλιάνι- Για τους ψευδείς ισχυρισμούς για τις εκλογές Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η δικηγορική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του Ρούντι Τζουλιάνι ανεστάλη στη Νέα Υόρκη, καθώς εφετείο κατέληξε ότι ο 77χρονος ψεύδονταν όταν μιλούσε για εκλογική απάτη σε βάρος του πελάτη του, Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Τζουλιάνι, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και πρώην εισαγγελέας του Μανχάταν, τιμωρήθηκε με αυτό τον τρόπο γιατί έκανε «ψευδείς και παραπλανητικές» δηλώσεις περί εκτεταμένης εκλογικής απάτης, στις προεδρικές εκλογές τις οποίες κέρδισε ο Τζο Μπάιντεν. 

Η προσωρινή αναστολή της άδειάς του τέθηκε αμέσως σε ισχύ, ενώ θα μπορούσε να γίνει οριστική.

Κάνοντας αναφορά στην εισβολή στο Καπιτώλιο τον περασμένο Ιανουάριο, το δικαστήριο ανέφερε ότι ο ζήλος του Τζουλιάνι να διατυμπανίσει ψευδείς ισχυρισμούς περί στημένων εκλογών θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου στην εκλογική διαδικασία και στο νομικό επάγγελμα. 

«Αυτή η χώρα καταστρέφεται από τις συνεχείς επιθέσεις στη νομιμότητα των εκλογών του 2020 και του τωρινού προέδρου, Τζο Μπάιντεν», τόνισε το δικαστήριο. «Όταν, όπως σε αυτή την περίπτωση, ψευδείς δηλώσεις γίνονται από τον Τζουλιάνι, που ενεργεί με την εξουσία ενός δικηγόρου, η ζημιά μεγεθύνεται», επεσήμανε ακόμη το δικαστήριο.   

Ο Ρούντι Τζουλιάνι είχε αφήσει να εννοηθεί, απευθυνόμενος σε δικαστήριο στην Πενσιλβάνια, ότι διαπράχθηκε νοθεία στις εκλογές, αν και είχε προσφύγει επικαλούμενος μόνο ζητήματα τεχνικής φύσεως. Επέμενε επίσης ότι σε αυτή την πολιτεία είχαν καταμετρηθεί χιλιάδες ψήφοι νεκρών ψηφοφόρων, ένας ισχυρισμός που δεν αποδείχθηκε ποτέ. Παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει επίσης για την Τζόρτζια και την Αριζόνα.

Ο Τζουλιάνι έχει άδεια να ασκεί τη δικηγορία και στην Ουάσινγκτον. Η απόφαση του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης ενδέχεται να σταθεί αφορμή και για την έναρξη μιας πειθαρχικής διαδικασίας και στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, αλλά αυτό δεν γίνεται αυτομάτως.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ/ AFP
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε τη γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες για να τιμήσει τον Κωνσταντίνο

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε τη γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες για να τιμήσει τον Κωνσταντίνο

Ο Βρετανός μονάρχης ήταν απών στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο - Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που ο Κάρολος φορά τη γραβάτα, σύμβολο της ελληνικής καταγωγής του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ