Άνδρας έσπασε γλυπτό του Άι Γουεϊ Γουέι στα εγκαίνια έκθεσης τέχνης στην Ιταλία

Άνδρας έσπασε γλυπτό του Άι Γουεϊγουέι στα εγκαίνια έκθεσης τέχνης στην Ιταλία Facebook Twitter
Το έργο «Porcelaine Cube» αφού καταστράφηκε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, στη Μπολόνια / Φωτ.: Instagram
0

Ένας άνδρας έσπασε ένα γλυπτό του Κινέζου καλλιτέχνη και ακτιβιστή Άι Γουεϊ Γουέι την Παρασκευή κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσής του στο Palazzo Fava στη Μπολόνια. 

Πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που αναρτήθηκαν στον λογαριασμό του Άι Γουεϊ Γουέι στο Instagram, έδειξαν έναν άνδρα να σπρώχνει με σθένος το γλυπτό, να το σπάει και στη συνέχεια να κρατάει ένα κομμάτι του πάνω από το κεφάλι του. Το γλυπτό που έγινε στόχος ήταν ο μεγάλος μπλε και λευκός «Κύβος από πορσελάνη» (Porcelaine Cub) του καλλιτέχνη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της έκθεσης. 

Ο επιμελητής της έκθεσης, Αρτούρο Γκαλανσίνο, δήλωσε ότι ο δράστης ήταν γνωστός στον κόσμο της τέχνης. «Δυστυχώς, γνωρίζω τον δημιουργό αυτής της απερίσκεπτης χειρονομίας από μια σειρά ενοχλητικών και επιζήμιων επεισοδίων κατά τη διάρκεια των ετών που αφορούσαν διάφορες εκθέσεις και ιδρύματα στη Φλωρεντία», δήλωσε ο Γκαλανσίνο. Η αστυνομία της Μπολόνια δήλωσε στα τοπικά ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι ένας 57χρονος Τσέχος συνελήφθη αφού τον σταμάτησε η ασφάλεια του μουσείου.  

Ο Γκαλανσίνο δήλωσε ότι η έκθεση τέχνης με τίτλο «Ποιος είμαι;» άνοιξε κανονικά σήμερα, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, και ότι το έργο θα αντικατασταθεί από μια εκτύπωση του κύβου σε φυσικό μέγεθος. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 Μαΐου, ενώ ο Κινέζος καλλιτέχνης και ακτιβιστής ζήτησε να καλυφθούν και να απομακρυνθούν τα απομεινάρια του έργου.

Δεν είναι σαφές πώς ο άνδρας εισήλθε στο κτίριο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μόνο για προσκεκλημένους την Παρασκευή (20/9). 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM