Αναταραχή στις αγορές λόγω Μπερλουσκόνι

Αναταραχή στις αγορές λόγω Μπερλουσκόνι Facebook Twitter
1

Στα ύψη οδήγησε τα ιταλικά spreads η απόφαση του Μάριο Μόντι να παραιτηθεί μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, καθώς ο Σίλβιο Μπερουλκόνι ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στην πολιτική σκηνή ουσιαστικά αποσύροντας τη στήριξη του κόμματος του και πλασάροντας τον εαυτό του ως σωτήρα. Μια μέρα μετά την προαναγγελία της παραίτησης του ο τεχνοκράτης πολιτικός της  Ιταλίας, δήλωσε ότι παραιτείται χωρίς πικρία αλλά με πολλές ανησυχίες. «Είμαι πεπεισμένος ότι έκανα το σωστό, ανησυχώ όχι για μένα αλλά για ό,τι βλέπω», σημείωσε ο ιταλός πρωθυπουργός, κάτι που από τον ιταλικό Τύπο ερμηνεύεται ως μια ευρωπαϊκή ανησυχία για την κατάσταση στην Ιταλία, τόσο την πολιτική και την οικονομική, όσο και τη θεσμική.

Ο Μόντι λέει ότι δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, έχοντας γύρω του μια εύθραυστη πλειοψηφία σε δύσκολες αποφάσεις που λαμβάνονται.

Στη συνέντευξη για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης το μεσημέρι στην Ε.Ε. ο Ιταλός πρωθυπουργός προσπάθησε να καθησυχάσει για την κατάσταση στην Ιταλία και τη νευρικότητα των αγορών, λέγοντας ότι δεν πρέπει να δραματοποιούνται τα πράγματα. "Όποιος κερδίσει τις εκλογές θα είναι υπεύθυνος για τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει στην Ευρώπη», διαβεβαίωσε ενώ όταν ρωτήθηκε για τυχόν δική του υποψηφιότητα απάντησε ότι δεν εξετάζει το θέμα σε αυτό το στάδιο.  «Όλες οι προσπάθειές μου επικεντρώνονται τώρα στην ολοκλήρωση του εναπομείναντος έργου για την παρούσα κυβέρνηση», είπε.

Ο Μόντι απηύθυνε και έκκληση στους πολιτικούς της Ιταλίας να αποφύγουν τους λαϊκισμούς στην προεκλογική περίοδο. «Οι Ιταλοί πολίτες είναι ώριμοι πια για να πιστεύουν σε εξωπραγματικές υποσχέσεις, όποια μορφή κι αν αυτές έχουν», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.  

Χαρακτηριστικό των αντιδράσεων ανά την Ευρώπη για την επιστροφή του Μπερλουσκόνι, ο οποίος πρόσφατα είχε δηλώσει ότι σκέφτεται και την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ, είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της γαλλικής Λιμπερασιόν με τίτλο :"Η επιστροφή της μούμιας"

Αναταραχή στις αγορές λόγω Μπερλουσκόνι Facebook Twitter
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια