Ανακωχή; Ο Τραμπ μίλησε στο τηλέφωνο με την πρωθυπουργό της Δανίας

Ανακωχή; Ο Τραμπ μίλησε στο τηλέφωνο με την πρωθυπουργό της Δανίας Facebook Twitter
0

Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν είχε μια «εποικοδομητική συνομιλία» με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά την οποία συζήτησαν τη συνεργασία των χωρών τους για θέματα ασφαλείας, όπως ανέφερε το δανέζικο πρακτορείο Ritzau.

Η εκπρόσωπος της πρωθυπουργού επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιος από τους δύο ηγέτες είχε την πρωτοβουλία αυτής της τηλεφωνικής επαφής.

Οι τόνοι είχαν ανέβει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των δύο συμμαχικών χωρών, με αφορμή την πρόταση του Τραμπ να αγοράσει τη Γροιλανδία από την Κοπεγχάγη. Η Φρεντέρικσεν χαρακτήρισε παράλογη την προσφορά του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος ακύρωσε αμέσως την επίσημη επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στη Δανία –είχε προσκληθεί από τη βασίλισσα Μαργαρίτα– χαρακτηρίζοντας "αγενές" το ύφος της πρωθυπουργού.

Η Φρεντέρικσν από την πλευρά της είπε ότι πιστεύει ότι οι σχέσεις της χώρας της με τις ΗΠΑ δεν θα επηρεαστούν από αυτήν την αντιπαράθεση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM