Αμπράμοβιτς: Ο Πούτιν δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία- Θα στραφεί κατά του ΝΑΤΟ

Αμπράμοβιτς: Ο Πούτιν δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία- Θα στραφεί κατά του ΝΑΤΟ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς εκτίμησε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως και ότι θα περάσει τα σύνορα και θα στραφεί κατά του ΝΑΤΟ. 

«Πιστεύω ότι ο Πούτιν δεν θα σταματήσει μέχρι να μην μείνει ούτε πέτρα στην Ουκρανία. Πιστεύω ότι θα περάσει τα σύνορα και θα αρχίσει να κάνει κάτι εναντίον του ΝΑΤΟ, που θα αναγκαστεί να αντιδράσει. Και αυτό πραγματικά θα είναι το ξεκίνημα του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε η καλλιτέχνις από τη Σερβία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ. 

Η Αμπράμοβιτς δήλωσε εντυπωσιασμένη από το θάρρος των Ουκρανών. «Όλοι εμείς, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ, φοβόμαστε τους Ρώσους. Οι Ουκρανοί δεν τους φοβούνται. Τους αντιμετωπίζουν πραγματικά, πολεμούν για την πατρίδα τους», είπε και συμπλήρωσε, αναφερόμενη στον Ουκρανό πρόεδρο: «Ο Ζελένσκι είναι ο ήρωάς μας αυτό τον αιώνα». 

Αυτός ο πόλεμος, «δεν είναι της Ουκρανίας, είναι όλων μας. Είναι ένας πόλεμος κατά της ανθρωπότητας», υπογράμμισε η καλλιτέχνις. «Γιατί μπορεί να αντιμετωπίσουμε την απειλή του πυρηνικού πολέμου. Είναι πολύ επικίνδυνη η κατάσταση και πρέπει να την πάρουμε σοβαρά», συμπλήρωσε. 

Σημείωσε ότι οι Ρώσοι έχουν βοηθήσει τη Σερβία, ειδικά στους τελευταίους βαλκανικούς πολέμους, αλλά δήλωσε ότι διαφωνεί κάθετα με τους συμπατριώτες της που διαδηλώνουν υπέρ της Ρωσίας. «Δεν μπορείς αυτή τη στιγμή να υποστηρίζεις τη Ρωσία και αυτό που κάνει ο Πούτιν», τόνισε. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνει διαχωρισμός ανάμεσα στους Ρώσους καλλιτέχνες που υποστηρίζουν τον Πούτιν και εκείνους που δεν το κάνουν. Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ των «κυρώσεων» σε βάρος των καλλιτεχνών που είναι υπέρ του Ρώσου προέδρου, αλλά τόνισε: «Πρέπει να υποστηρίξουμε εκείνους που είναι ενάντια στον Πούτιν». 

«Ο Πούτιν είναι εγωιστής, τύραννος. Δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό του να χάσει αυτό τον πόλεμο. Πιστεύω ότι θα συνεχίσει μέχρι τέλους και αυτό είναι τρομακτικό», τόνισε και χαρακτήρισε πολύ επικίνδυνο άνθρωπο τον Ρώσο πρόεδρο. «Η αντίληψη που έχει για τον κόσμο είναι του 19ου αιώνα. Δεν είναι σύγχρονος ηγέτης», συμπλήρωσε. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ