Άμπερ Χερντ: Ο Τζόνι Ντεπ με χτύπησε στο μήνα του μέλιτος- Φοβήθηκα μην με σκοτώσει

Άμπερ Χερντ: Ο Τζόνι Ντεπ με χτύπησε στο μήνα του μέλιτος- Φοβόμουν μην με σκοτώσει Facebook Twitter
Φωτ: EPA/Steve Helber / POOL
0

Η Άμπερ Χερντ φοβήθηκε ότι ο Τζόνι Ντεπ θα την σκότωνε κατά λάθος στη διάρκεια μιας φερόμενης επίθεσης στον μήνα του μέλιτος, σύμφωνα με δικαστήριο των ΗΠΑ.

Καταθέτοντας στην υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης που έχει ασκήσει εναντίον της ο Τζόνι Ντεπ, η Άμπερ Χερντ, περιέγραψε τον 58χρονο ηθοποιό ως κακοποιητικό κι εθισμένο στα ναρκωτικά, τη ζήλια και τον αυτοτραυματισμό.

Ο Τζόνι Ντεπ έχει κάνει μήνυση για 50 εκατ. δολάρια με αφορμή ένα άρθρο, στο οποίο η 36χρονη ισχυριζόταν ότι ήταν θύμα κακοποίησης. Ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία.

Η δίκη συνεχίστηκε για πέμπτη εβδομάδα μετά από μια μικρή παύση, πριν την οποία ο Τζόνι Ντεπ είχε καταθέσει την δική του πλευρά της ιστορίας και η Άμπερ Χερντ μερικώς την δική της οπτική.

Σήμερα, στο δικαστήριο, ισχυρίστηκε ότι ο Τζόνι Ντεπ τής επιτέθηκε όταν ήταν στο τρένο Orient Express στην Ασία μετά τον γάμο τους τον Φεβρουάριο του 2015, λέγοντας ότι τη χτύπησε και την κράτησε από το λαιμό ενώ ήταν στην καμπίνα τους.

«Έσφιγγε το λαιμό μου κόντρα στο βαγόνι για πολλή ώρα», είπε η Άμπερ Χερντ, προσθέτοντας πως πίστευε ότι θα μπορούσε να «με σκοτώσει».

«Θυμάμαι πως φοβόμουν ότι δεν θα το έκανε σκόπιμα», σημείωσε.

Σε άλλο σημείο, η 36χρονη ηθοποιός περιέγραψε μια «εβδομάδα κόλασης» όταν ο Ντεπ φέρεται να έγινε ζηλιάρης αφού της πρότειναν έναν ρόλο με τον Τζέιμς Φράνκο. Ισχυρίστηκε ότι τη γρονθοκόπησε και την πέταξε στα έπιπλα.

Αν και είπε ότι ο γάμος ήταν «κάποιες φορές πολύ τρυφερός», επιδεινώθηκε με την πάροδο του χρόνου σε σημείο που η ένταση και η βία έγιναν «σχεδόν φυσιολογικές». Χώρισαν το 2017, μετά από δύο χρόνια.

Κατά τη διάρκεια των ολοένα και συχνότερων διαφωνιών τους, η Άμπερ Χερντ ισχυρίστηκε ότι ο Τζόνι Ντεπ αυτοτραυματιζόταν συχνά.

«Στους καβγάδες συχνά έκοβε τα χέρια του ή κρατούσε το μαχαίρι του στο στήθος του ή έβγαζε αίμα, επιφανειακά στην αρχή», είπε. «Έσβηνε και τσιγάρα πάνω του».

Στη δική του κατάθεση νωρίτερα στη δίκη, ο Τζόνι Ντεπ επέμεινε ότι ποτέ δεν χτύπησε την Άμπερ Χερντ, λέγοντας στους ενόρκους ότι η πρώην σύζυγός του είχε «ανάγκη» για καβγάδες και βία.

Στη σημερινή δίκη, οι ένορκοι άκουσαν επίσης μια σειρά από ηχητικά αποσπάσματα του πρώην ζευγαριού να καβγαδίζει. Σε ένα απόσπασμα - που έγινε viral πριν τη δίκη - η Άμπερ Χερντ ακούγεται να λέει ότι χτύπησε τον Τζόνι Ντεπ.

«Σε χτυπούσα. Δεν σε γρονθοκοπούσα», ακούγεται να λέει. 

Σύμφωνα με την Χερντ, μερικές φορές χτυπούσε «αντιδραστικά» τον Ντεπ και ισχυρίστηκε ότι αναφερόταν στην «ανισότητα» της δύναμής τους.

Η υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης στηρίζεται σε ένα άρθρο του 2018 που έγραψε η Άμπερ Χερντ για την Washington Post, στο οποίο χαρακτήριζε τον εαυτό της ως θύμα κακοποίησης, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομα του Τζόνι Ντεπ.

Οι δικηγόροι του, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι το άρθρο έπληξε «ανυπολόγιστα» τη φήμη και την καριέρα του.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΗΠΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / ΗΠΑ: Χιλιάδες στην Ουάσινγκτον σε εκδήλωση προσευχής για τη «χριστιανική Αμερική»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ και γνωστοί ευαγγελικοί υποστηρικτές του προέδρου, ενώ οργανώσεις προειδοποιούν ότι θολώνουν τα όρια ανάμεσα στο κράτος και τη θρησκεία
THE LIFO TEAM