Φανς κάνουν ουρά για να δουν την δίκη Ντεπ-Χερντ και δίνουν μέχρι 30.000 δολάρια: «Μας λένε τρελούς»

Φανς κάνουν ουρά για να δουν την δίκη Ντεπ-Χερντ και δίνουν μέχρι 30.000 δολάρια: «Μας λένε τρελούς» Facebook Twitter
0

Θεατές της εν εξελίξει δίκης μεταξύ Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουν μια θέση στην δικαστική αίθουσα, ξοδεύοντας έως και 30.000 δολάρια ή κατασκηνώνοντας με αυτοκίνητα μπροστά από το δικαστήριο.

Αρκετοί θαυμαστές του 58χρονου ηθοποιού καταφτάνουν από τα ξημερώματα για να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο βραχιολάκι, που θα τους επιτρέψει να καθίσουν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου Fairfax της Βιρτζίνια και να παρακολουθήσουν τη δίκη από κοντά.

«Δεν έχω μείνει ποτέ ξύπνια για τίποτα, να κάθομαι στην ουρά και ήρθα στις 12:45 μετά τα μεσάνυχτα», λέει η Σαμπρίνα Χάρισον από το Ουισκόνσιν. «Δεν έχω κάνει ποτέ κάτι τέτοιο στα 46 χρόνια ζωής μου».

Για την δίκη έχουν εμφανιστεί άνθρωποι από όλη τη χώρα, ακόμη και από το εξωτερικό. Η Σάρον Σμιθ, 52 ετών, η οποία πρόσφατα χώρισε από μια 12ετή σχέση στη Βρετανία, έβαλε τα υπάρχοντά της σε μια αποθήκη και αποφάσισε να έρθει αεροπορικώς στη Βιρτζίνια για να μπορέσει να δει τη δίκη.

Όταν η δίκη δεν είναι σε εξέλιξη, ταξιδεύει με αεροπλάνο στο Λος Άντζελες και μετά επιστρέφει στη Βιρτζίνια όταν ξεκινά ξανά η διαδικασία — και τα έξοδα αυξάνονται. «Πηγαινοέρχομαι από το Λος Άντζελες, οπότε μιλάμε για 600 με 700 δολάρια κάθε φορά, 10 ώρες της ζωής μου στον αέρα. Αλλά ναι, ξενοδοχείο, φαγητό, ποτά, περίπου 10.000 δολάρια», λέει για τα συνολικά χρήματα που έχει ξοδέψει μέχρι τώρα.

Η Σάρον Σμιθ πηγαίνει για να σταθεί στην ουρά, έξω από το δικαστήριο, περίπου στη μία μετά τα μεσάνυχτα για να εξασφαλίσει μια θέση στην δικαστική αίθουσα. Κάποιο πρωί έγινε μούσκεμα επειδή ξέσπασε καταιγίδα. Τυχαία ένας δημοσιογράφος ρώτησε αν ήταν εκεί για να υποστηρίξει τον Ντεπ ή τον Χερντ. «Του λέω, "βρέχομαι για τον Τζόνι"», εξηγεί.

Όπως εξηγεί, η οικογένειά της πιστεύει ότι «περνά κρίση μέσης ηλικίας», επειδή αποφάσισε να μετακομίσει στις ΗΠΑ για όσο διαρκεί η δίκη. «Ο κόσμος με ρωτάει συνέχεια, "Είσαι καλά;". Είμαι μια χαρά».

Φανς κάνουν ουρά για να δουν την δίκη Ντεπ-Χερντ και δίνουν μέχρι 30.000 δολάρια: «Μας λένε τρελούς» Facebook Twitter
 

Η 26χρονη Έμιλι από την Βιρτζίνια λέει πως ξύπνησε στη 2 το ξημέρωμα, στις 4 Μαΐου, για να είναι μία από τα πρώτα 100 άτομα στην ουρά. «Οι φίλοι μου θεωρούν ότι είμαι τρελή, αλλά νομίζω ότι είναι μια ιστορική δίκη και πραγματικά ενδιαφέρον που γίνεται στη Βόρεια Βιρτζίνια», λέει. «Κάποιος έφτασε εδώ χθες το βράδυ [στις 9 μ.μ.] για να πάρει την πρώτη θέση».

Άλλοι έχουν προγραμματίσει να έρχονται στο δικαστήριο κάθε μέρα και κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους για να μειώσουν τα έξοδα μετακινήσεων.

«Δεν είναι ιδιαιτέρως βολικό να βρίσκομαι στη Βιρτζίνια το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας, κάθε εβδομάδα, αλλά κοιμόμουν στο αυτοκίνητό μου όταν ήρθα εδώ. Και από τότε, μένω στο Ritz με τους φίλους μου. Θα μείνω και στο αυτοκίνητό μου αν χρειαστεί. Αξίζει τον κόπο», λέει η Jarva, 33 ετών, από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Σχεδιάζει σκίτσα της δίκης κάθε μέρα, ελπίζοντας να δημοσιεύσει κάποια στιγμή την ιστορία.

Φανς κάνουν ουρά για να δουν την δίκη Ντεπ-Χερντ και δίνουν μέχρι 30.000 δολάρια: «Μας λένε τρελούς» Facebook Twitter

Η Ανίλα Μέθα, μια 40χρονη γιατρός από την Βιρτζίνια, άλλαξε το πρόγραμμά της και παρακολούθησε την δίκη πέντε φορές από κοντά. 

«Ήρθα και στήθηκα στην ουρά σήμερα στις 4 το πρωί. Πήρα την πεθερά μου για να κοιμηθεί με τα παιδιά· είναι 4 και 6 ετών. Στάθηκα στην ουρά, πήρα το πάσο μου και μετά επέστρεψα σπίτι στις 7:30 π.μ. Τα ετοίμασα για το σχολείο, τα άφησα κι επέστρεψα. Και μετά δούλευα επιπλέον βάρδιες για να μπορώ να πάρω ρεπό και να έρθω εδώ», λέει.

Όσο για την αντίδραση της οικογένειάς της, λέει ότι την θεωρούν «τρελή». «Την Πέμπτη είναι η γαμήλια επέτειος δέκα χρόνων και ζήτησα στον άντρα μου να έρθει μαζί ως δώρο. Αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά», σημειώνει. 

Φανς κάνουν ουρά για να δουν την δίκη Ντεπ-Χερντ και δίνουν μέχρι 30.000 δολάρια: «Μας λένε τρελούς» Facebook Twitter

Η Ιβάν Ντε Μποέρ, 59 ετών, από την Καλιφόρνια λέει ότι χρησιμοποίησε την άδεια όλης της χρονιάς για να παρακολουθήσει την δίκη, ενώ μέχρι στιγμής έχει ξοδέψει περίπου 30.000 δολάρια. «Είμαι στην ίδια ηλικία με τον Τζόνι, είμαι ελεύθερη οπότε κάνω ό,τι θέλω βασικά», τονίζει.

Σε ερώτηση αν μετανιώνει που έχει ξοδέψει τόσα πολλά, απαντάει: «Καθόλου, θα το μετάνιωνα περισσότερο αν δεν ήμουν εδώ». 

Η 43χρονη Τζένιφερ, που ταξίδεψε από την Ρώμη της Νέας Υόρκης ήρθε επίσης λίγο μετά τα μεσάνυχτα για να εξασφαλίσει θέση. Όπως εξηγεί στο περιοδικό People, τα ψώνια για ρούχα που θα φοράει στην διάρκεια της δίκης, η οποία μεταδίδεται ζωντανά, έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής περίπου 2.200 δολάρια. 

«Έχοντα βιώσει επίσης ενδοοικογενειακή βία, έπρεπε απλώς να το κάνω. Είμαι εδώ από την αρχή της δίκης», λέει. «Είμαι αυτοαπασχολούμενη, οπότε υπήρχε ευελιξία».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται «βαθύ σεβασμό» για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM