Αμήχανη στιγμή για την Μέρκελ- Χτύπησε το κινητό της την ώρα της συνάντησης με τον Πούτιν (Βίντεο)

Αμήχανη στιγμή για την Μέρκελ- Χτύπησε το κινητό της την ώρα της συνάντησης με τον Πούτιν (Βίντεο) Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Την πιο ακατάλληλη στιγμή χτύπησε το κινητό τηλέφωνο της Άνγκελα Μέρκελ: την ώρα των συνομιλιών της με τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Η Γερμανίδα ηγέτης συναντήθηκε σήμερα στη Μόσχα με τον Ρώσο πρόεδρο, στην τελευταία επίσκεψή της στο Κρεμλίνο με την ιδιότητα της καγκελαρίου. 

Κάποια στιγμή, ενώ μιλούσε ο Πούτιν, χτύπησε το κινητό της Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος έβγαλε το τηλέφωνο από την τσέπη της κάνοντας μια γκριμάτσα και το έκλεισε. Ο Ρώσος πρόεδρος δεν φάνηκε να το παρατηρεί, καθώς συνέχισε να μιλάει. 

Λίγο νωρίτερα, όταν η Άνγκελα Μέρκελ έφτασε στο Κρεμλίνο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν την αιφνιδίασε, καθώς την υποδέχθηκε δίνοντάς της μία ανθοδέσμη. 

Παρά το φαινομενικά φιλικό κλίμα, οι δύο ηγέτες συγκρούστηκαν για την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι. Η Μέρκελ ζήτησε την απελευθέρωσή του, κάτι που απέρριψε ο Πούτιν λέγοντας πως η φυλάκισή του δεν σχετίζεται με την πολιτική. 

«Μιλήσαμε για τη θλιβερή κατάσταση του Αλεξέι Ναβάλνι. Απαίτησα ξανά από τον πρόεδρο να απελευθερώσει τον Ναβάλνι και κατέστησα σαφές ότι θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την υπόθεση», δήλωσε η Μέρκελ μετά τη συνάντηση με τον Πούτιν. 

Ο Ρώσος πρόεδρος, χωρίς να αναφέρει το όνομα του Ναβάλνι, απέρριψε το αίτημά της. «Σε ό,τι αφορά το υπό συζήτηση θέμα, δεν καταδικάστηκε για τις πολιτικές δραστηριότητές του, αλλά για παράβαση», είπε αναφερόμενος στις κατηγορίες σε βάρος του Ναβάλνι περί κατάχρησης. 

«Κανένας δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από πολιτικές δραστηριότητες για να υλοποιεί επιχειρηματικά πρότζεκτ, παραβιάζοντας τον νόμο», συμπλήρωσε ο Πούτιν. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM