Στο Κρεμλίνο η Άνγκελα Μέρκελ- Συνάντηση με τον Πούτιν

Στο Κρεμλίνο η Άνγκελα Μέρκελ- Συνάντηση με τον Πούτιν Facebook Twitter
EPA
0

Την τελευταία της επίσκεψη στο Κρεμλίνο με την ιδιότητα της Καγκελάριου πραγματοποιεί σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ στο Κρεμλίνο, όπου συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πούτιν την υποδέχτηκε με ένα μπουκέτο λουλούδια ενώ κατά την έναρξη της συνάντησης στο Κρεμλίνο, που πραγματοποιείται σε κλειστό σχήμα, η καγκελάριος με την ευκαιρία της τελευταίας επίσκεψης που πραγματοποιεί στον Ρώσο πρόεδρο, τάχθηκε υπέρ της συνέχισης του διαλόγου με τη Ρωσία παρά τις «βαθιές διαφορές».

«Ακόμη κι αν έχουμε βαθιές διαφορές, μιλάμε μεταξύ μας και αυτό πρέπει να συνεχιστεί», δήλωσε στο Κρεμλίνο η Μέρκελ , η οποία θα εγκαταλείψει την εξουσία το φθινόπωρο, απευθυνόμενη στον Πούτιν.

Στα πρώτα λεπτά της συνάντησης η Γερμανίδα καγκελάριος δεν έκανε καμιά αναφορά στην υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Ρώσος πρόεδρος από την πλευρά του δήλωσε πως αυτό το ραντεβού δεν είναι «απλώς μια αποχαιρετιστήρια επίσκεψη» διότι «πρέπει να συζητηθούν πολλά ζητήματα», τονίζοντας ότι η Γερμανία είναι ένας από τους βασικούς εταίρους της Ρωσίας.

«Θα ήθελα να επισημάνω, ότι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας παραμένει ένας από τους βασικούς εταίρους για μας και στην Ευρώπη και στον κόσμο γενικά. Και αυτό και χάρη στις δικές σας προσπάθειες κατά την διάρκεια των 16 προηγούμενων ετών με την ιδιότητα της ομοσπονδιακής καγκελαρίου.

»Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας είναι για μας ο δεύτερος εμπορικός και οικονομικός εταίρος μετά την Κίνα», δήλωσε ο Πούτιν.

Ανάμεσα σε άλλα θέματα, αναμένεται να συζητήσουν την κατάσταση στο Αφγανιστάν και τη Λιβύη, τη σύγκρουση στην Ουκρανία, την καταπίεση στη Λευκορωσία, αλλά και τις διμερείς σχέσεις.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/AFP/TASS

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ