Αμετανόητος ο δολοφόνος γυναικών στην Κύπρο - Γιατί σταμάτησαν οι έρευνες στο φρεάτιο

Αμετανόητος ο δολοφόνος γυναικών στην Κύπρο - Γιατί σταμάτησαν οι έρευνες στο φρεάτιο Facebook Twitter
0

Δεν ζήτησε συγγνώμη και δεν δείχνει ότι μετανόησε για τα φρικτά εγκλήματά του ο 35χρονος στρατιωτικός στην Κύπρο, ο οποίος σε καταθέσεις του ομολόγησε τους στραγγαλισμούς δύο γυναικών από τις Φιλιππίνες.

Παρόλο που περιγράφει με κάθε κυνισμό πώς στραγγάλισε τις δύο γυναίκες κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, εντούτοις, στις ερωτήσεις των ανακριτών πώς έφτασε στο σημείο να χρισθεί δολοφόνος, αυτός σε καμιά περίπτωση δεν εξέφρασε τη μεταμέλειά του.

Ο 35χρονος ίλαρχος (βαθμός ανάλογος του λοχαγού) έδωσε την εξήγηση πως έδενε τα θύματά του για να μπορεί να τα μεταφέρει με ευκολία, ενώ για το εξάχρονο κοριτσάκι που εξακολουθεί να ελλείπει, δεν δίνει σαφείς εξηγήσεις.

Κι ενώ το μυστήριο εντείνεται κατά πόσο υπήρξαν και άλλα θύματα, οι έρευνες σε δύο μέτωπα δεν έχουν φέρει μέχρι στιγμής αποτέλεσμα. Στο φρεάτιο παρά το μεταλλείο του Μιτσερού χρησιμοποιήθηκε τηλεκατευθυνόμενο όχημα (ρομπότ) χωρίς αποτέλεσμα, αφού οι έρευνες διακόπηκαν σε κάποια στιγμή το απόγευμα για λόγους ασφαλείας.

Το στόμιο του φρεατίου παρουσίασε μετακίνηση, γι' αυτό και σήμερα θα γίνουν έργα στήριξής του ώστε να συνεχιστούν οι έρευνες. Όσον αφορά στη λίμνη Ξυλιάτου, οι έρευνες για εντοπισμό της εξάχρονης Σιέρρα δεν έφεραν αποτέλεσμα και θα συνεχιστούν σήμερα.

Στο μεταξύ, στο Αρχηγείο Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στην παρουσία όλων των αστυνομικών διευθυντών για συντονισμό σε σχέση με τα ελλείποντα πρόσωπα και κατά πόσο παρουσιάζουν κοινά στοιχεία με τις υπό διερεύνηση υποθέσεις.

Παράλληλα, η Αστυνομία με επιστολή της στην Ιντερπόλ ζήτησε τη βοήθεια ειδικών σε θέματα πολλαπλών φόνων για διερεύνηση εξειδικευμένων ζητημάτων. Ο Αρχηγός Αστυνομίας ζήτησε την κατανόηση του κοινού ώστε η Αστυνομία να φτάσει σε αίσιο τέλος, υποσχόμενος παράλληλα έρευνα και τιμωρία σε περίπτωση που προκύψουν ευθύνες ως προς την αμελή διερεύνηση των καταγγελιών για εξαφάνιση γυναικών.

Τέλος, σαφείς αιχμές για τον τρόπο που οι αστυνομικοί χειρίζονται υποθέσεις ελλειπόντων γυναικών άφησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών, ο οποίος είχε καταγγείλει από πέρσι αδράνεια των Αρχών.

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερος

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι γνωρίζουμε για την επιχείρηση «Project Freedom» του Τραμπ στα Στενά του Ορμούζ

Οι ΗΠΑ επιχειρούν να αποκαταστήσουν τη ναυσιπλοΐα στην περιοχή μέσω της πρωτοβουλίας «Project Freedom», την ώρα που η ένταση με το Ιράν κλιμακώνεται και η απειλή ευρύτερης σύρραξης παραμένει ανοιχτή
THE LIFO TEAM
MET GALA 2026 METG GALA ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

Διεθνή / Met Gala 2026: Μήνυμα για μποϊκοτάζ της φετινής εκδήλωσης προβάλλεται στο ρετιρέ του Τζεφ Μπέζος στο Μανχάταν

Προβολές διαμαρτυρίας και συνθήματα κατά του Τζεφ Μπέζος και της Amazon φώτισαν το πολυτελές του ρετιρέ και εμβληματικά κτίρια του Μανχάταν, στο πλαίσιο καμπάνιας ακτιβιστικής ομάδας που καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία και ζητά μποϊκοτάζ του Met Gala
THE LIFO TEAM