Αμερικανικός πύραυλος των 439.000$ ίσως να κατέρριψε μπαλόνι 12 δολαρίων- Τι υποστηρίζει ερασιτεχνική ομάδα

Μπαλόνι Facebook Twitter
Φωτ: Epa
0

Μια ερασιτεχνική ομάδα με χόμπι τη δημιουργία, απελευθέρωση και παρακολούθηση μπαλονιών, η οποία εδρεύει στο Ιλινόις του Σικάγο, ενδέχεται να έλυσε το μυστήριο γύρω από τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που κατέρριψε ο αμερικανικός στρατός την περασμένη εβδομάδα.  

Η ομάδα ονόματι North Illinois Bottlecap Balloon Brigade υποστηρίζει ότι ένα από τα μπαλόνια που χρησιμοποιεί ως χόμπι της χάθηκε πάνω από την Αλάσκα στις 11 Φεβρουαρίου, την ίδια ημέρα που ένα αμερικανικό αεροσκάφος F-22 κατέρριψε ένα άγνωστο αερομεταφερόμενο αντικείμενο, όχι πολύ μακριά πάνω από το Γιουκόν του Καναδά.

Σε ανάρτησή της στο μπλογκ που διατηρεί, η ομάδα δεν συνέδεσε τα δύο γεγονότα, ωστόσο η τροχιά του μπαλονιού pico πριν από το τελευταίο καταγεγραμμένο ηλεκτρονικό του check-in στις 12.48 π.μ. εκείνης της ημέρας, υποδηλώνει μια σύνδεση με το περιστατικό.

Όπως αναφέρει ο Guardian, εάν αληθεύει η εν λόγω υπόθεση, αυτό θα σήμαινε ότι ο αμερικανικός στρατός ξόδεψε έναν πύραυλο κόστους 439.000 δολαρίων για να χτυπήσει ένα αβλαβές μπαλόνι αξίας περίπου 12 δολαρίων. 

«Το τελευταίο καταγεγραμμένο υψόμετρο του μπαλονιού ήταν 37.928 πόδια», σημειώνει η ομάδα, ενώ ήταν κοντά στο νησί Hagemeister, με έκταση 116 τετραγωνικά μίλια στη βόρεια ακτή του Μπρίστολ.

Το αντικείμενο πάνω από το Γιουκόν ήταν το δεύτερο από τα τρία που καταρρίφθηκε με εντολή του Τζο Μπάιντεν σε διαδοχικές ημέρες το περασμένο σαββατοκύριακο, αφότου ένα κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι καταρρίφθηκε πάνω από τον Ατλαντικό, ενώ διέσχιζε την ακτή της Νότιας Καρολίνας στις 4 Φεβρουαρίου. 

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα τρία αντικείμενα που καταρρίφθηκαν μετά την καταστροφή του κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού ήταν πιθανώς «καλοήθη» και πιθανότατα εμπορικά ή αντικείμενα που συνδέονται με την κλιματική έρευνα. 

Τζο Μπάιντεν: «Δεν θα ζητήσω συγγνώμη για την κατάρριψη του κινεζικού μπαλονιού»

Χθες ο Τζο Μπάιντεν τόνισε πως έδωσε εντολή κατάρριψης των τριών αντικειμένων λόγω των κινδύνων για την πολιτική εμπορική εναέρια κυκλοφορία και επειδή δεν μπορούσαμε να αποκλείσουμε τον κίνδυνο παρακολούθησης ευαίσθητων εγκαταστάσεων.

Στη συνέχεια είπε ότι σχεδιάζει να μιλήσει με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, αλλά αρνήθηκε  να πει πότε. «Νομίζω ότι το τελευταίο πράγμα που θέλει ο Σι είναι να κόψει ριζικά τη σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και με εμένα», δήλωσε ο Μπάιντεν.

«Δεν επιδιώκουμε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο, αλλά δεν ζητώ συγγνώμη. Δεν ζητώ συγγνώμη και θα ανταγωνιζόμαστε και θα διαχειριζόμαστε υπεύθυνα αυτόν τον ανταγωνισμό, ώστε να μην εκτραπεί σε σύγκρουση», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Διεθνή / Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Παρά τη στρατηγική σημασία του, ο πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στο νησί παραμένει ανέπαφος, καθώς μια επίθεση θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια αναταραχή στις αγορές πετρελαίου και σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ

Διεθνή / Ζελένσκι σε Τραμπ: «Χρειαζόμαστε περισσότερη πίεση στη Ρωσία, όχι σε εμένα»

Ο ουκρανός πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στο Politico, μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα του, τους Ευρωπαίους συμμάχους του, αλλά και την ελπίδα που έχει πως οι Αμερικανοί θα τον βοηθήσουν να τερματιστεί ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Τραμπ για Ιράν: «Θα τελειώσει σύντομα ο πόλεμος. Δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να στοχεύσουμε»

«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά. Είμαστε πολύ μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Έχουμε προκαλέσει περισσότερη ζημιά από ό,τι περιμέναμε, ακόμα και μέσα στην αρχική περίοδο των έξι εβδομάδων», αναφέρει ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΧΑΡΒΕΪ ΓΟΥΑΪΝΣΤΙΝ

Διεθνή / Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Το λάθος μου ήταν ότι απατούσα τη γυναίκα μου, όχι η σεξουαλική επίθεση»

Ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν μίλησε μέσα από τη φυλακή στο The Hollywood Reporter, περιγράφοντας τη ζωή του ως «κόλαση», επαναλαμβάνοντας ότι αρνείται τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και πως τον βαραίνει να σκέφτεται πως ειναι το κεντρικό πρόσωπο του κινήματος #MeToo
THE LIFO TEAM