Λευκός Οίκος για ιπτάμενα αντικείμενα: «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη εξωγήινων»

Λευκός Οίκος για ιπτάμενα αντικείμενα: «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη εξωγήινων» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει τις φήμες περί εξωγήινων μετά την κατάρριψη των τριών ιπτάμενων αντικειμένων.

«Λατρεύω την ταινία "Ε.Τ. ο Εξωγήινος", αλλά ας μείνουμε εκεί», είπε, αστειευόμενη, η Καρίν Ζαν-Πιέρ κατά την ενημέρωση του Λευκού Οίκου για τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν από μαχητικά.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι πρόσθεσε ότι τα τρία αντικείμενα που καταρρίφθηκαν μεταξύ Παρασκευής και Κυριακής, πάνω από την Βόρεια Αμερική, δεν αποτελούν κανέναν κίνδυνο για τους ανθρώπους, δεν έστελναν κανένα μήνυμα επικοινωνίας.

Επίσης διευκρίνισε ότι τα αντικείμενα δεν ήταν επανδρωμένα και δεν διέθεταν δυνατότητες ελιγμών. 

Σημείωσε ακόμα ότι πετούσαν χαμηλότερα από το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που διέσχισε τις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές του μήνα και αποτελούσαν πιθανό κίνδυνο για την εναέρια κυκλοφορία, έτσι ο στρατός αποφάσισε να τα καταρρίψει.

Επισήμανε δε ότι κυβερνητικές αυτές αποφάσεις για την κατάρριψή τους ήταν εσκεμμένες και προσεκτικές.

Είναι μια προσπάθεια, όπως σημείωσε, να διαψευσθεί η φήμη ότι οι ενέργειες του προέδρου και του στρατού ήταν τόσο ανεξήγητες όσο και τα ίδια τα αντικείμενα.

«Δεν πετάμε αερόστατα επιτήρησης πάνω από την Κίνα. Δεν γνωρίζω κανένα άλλο σκάφος που να πετάμε στον κινεζικό εναέριο χώρο» διευκρίνισε μεταξύ άλλων.

Τον ισχυρισμό αυτό είχε υποστηρίξει η Κίνα ενώ οι ΗΠΑ από την πλευρά τους επισημαίνουν ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Η Καρίν Ζαν-Πιέρ από την πλευρά της επιβεβαίωσε, πριν τον Κίρμπι, ότι δεν υπάρχει ένδειξη εξωγήινων.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη εξωγήινων ή εξωγήινων δραστηριοτήτων με αυτές τις πρόσφατες καταρρίψεις», είπε μεταξύ άλλων.

Το κατασκοπευτικό μπαλόνι που διέσχισε τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος επιτήρησης, σύμφωνα με το Πεντάγωνο. Τα μπαλόνια έχουν κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με τους δορυφόρους που περιφέρονται γύρω από τη γη σε κανονικά μοτίβα. Πετούν πιο κοντά στη Γη και μπορούν να αποφύγουν τα ραντάρ, όπως διευκρινίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι Αμερικανοί πιλότοι μαχητικών κατέρριψαν τρία άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα από την Παρασκευή ως την Κυριακή μετά το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που πετούσε πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες για αρκετές ημέρες πριν καταρριφθεί.

Το ένα από τα αντικείμενα καταρρίφθηκε την Παρασκευή πάνω από την Αλάσκα, ένα άλλο το Σάββατο πάνω από την περιοχή του Γιούκον και ένα τρίτο πάνω από το Μίσιγκαν την Κυριακή.

Με πληροφορίες του New York Times

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM