Τη φυλάκιση για 30 ημέρες του Αλεξέι Ναβάλνι αποφάσισε δικαστήριο στη Ρωσία το απόγευμα της Δευτέρας. 

 

Το δικαστήριο που οδηγήθηκε σήμερα ο επικριτής του Κρεμλίνου ικανοποίησε με αυτή την απόφαση το αίτημα του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών.

 

Ο Αλεξέι Ναβάλνι θα τεθεί υπό κράτηση έως τις 15 Φεβρουαρίου 2021, ενώ στις 29 Ιανουαρίου, ένα άλλο δικαστήριο στη Μόσχα θα αποφασίσει για το αν η ποινή του Ναβάλνι θα παραμείνει ως έχει ή θα γίνει πιο αυστηρή. 

 

 

Χθες, ο Ναβάλνι επέστρεψε στη Μόσχα και συνελήφθη στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο λίγο μετά την προσγείωση του αεροπλάνου. Ο Ρώσος πολιτικός είχε αναρρώσει στη Γερμανία μετά από την επίθεση με δηλητήριο που είχε δεχθεί. 

 

 

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, αναφερόμενη κατά τη διάρκεια της δίκης στις «πολυάριθμες παραβιάσεις» από τον Ναβάλνι των όρων αναστολή της ποινής και τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις που είχε κοινοποιήσει στον ίδιο και τον δικηγόρο του, είχε ζητήσει την φυλάκιση του Ναβάλνι για 30 ημέρες.

 

Οι δυτικές χώρες ζήτησαν από τη Ρωσία να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο Ναβάλνι, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής στο αεροδρόμιο της Μόσχας, μόλις επέστρεψε από την Γερμανία, όπου νοσηλεύονταν από τον περασμένο Αύγουστο όταν δηλητηριάσθηκε με νευροτοξικό παράγοντας της οικογένειας «Νοβιτσόκ»

 

Πηγή πληροφοριών από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Novaya Gazeta